Pod znakem orla přehled

Pod znakem orla
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/157299/bmid_pod-znakem-orla-l2G-157299.jpg 4 516 516

Orel série

1. díl >

Píše se rok 42 našeho letopočtu a římské legie umístěné na území tehdejší Germánie chystají invazi do Británie. Do římského ležení dorazí noví rekruti, kteří si těžce zvykají na přísný režim a výcvik legií. Mezi nimi je i mladý Cato, který přichází přímo z císařského dvora. Je vzdělaný a má protekci, což je příčinou jeho obzvláště těžkého postavení mezi prostými vojáky. Brzy je však zároveň se svým velitelem Macrem pověřen neobyčejnými úkoly a zaplétá se do dobrodružných intrik nejvyšších představitelů usilujících o vliv a uchvácení moci Historický román britského autora vypráví o dobyvačných válkách, v nichž římské legie bojovaly v Germánii a Británii a o intrikách vládnoucích římských kruhů... celý text

Literatura světová Dobrodružné Historické romány
Vydáno: , BB art

Under the Eagle, 2000

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pod znakem orla. Přihlašte se a napište ho.

martin č.
14.11.2024 4 z 5

Poslouchal jsem to jako audioknížku. Faktograficky věrné, historické reálie asi bez chyb, má to spád a poslouchá se to dobře (určitě i čte). Ale literárně je to vlastně strašnej brak :-) Ostatně jako všechny podobné knížky. Naivní černobílý příběh jak od Karla Maye, kdy víte, že to dobře dopadne, ale bez debaty jsou vám hlavní hrdinové sympatičtí a fandíte jim. Za rok si z toho asi nebudu pamatovat lautr nic. Jako koulisa k modelařině je to nicméně fajn :-)

Johny_H.
25.09.2024 5 z 5

Moc dobře napsané. Jen jsem se trošku na jednom místě ztratil. To bude těmi jmény na která nejsem zvyklí. Váhám, že dám 4, ale kvůli tomu že je to první kniha od autora dám nakonec 5 a uvidíme u dalšího dílu zda se hodnocení nesníží.

willy9203
24.06.2024 4 z 5

Velmi zasvěcený popis historických událostí či postav i fungování legií. Příběh je také povedený, jen mi občas připadal zbytečně zdlouhavý.

Kniha Pod znakem orla v seznamech