Černá lilie přehled
Vlastimil Vondruška
Hříšní lidé Království českého (MOBA) série
Oldřich z Chlumu řeší vraždy na hradě Valdek. Oldřich z Chlumu se svými pomocníky řeší vraždy na hradě Valdek. Podezřelých je mnoho, protože na hradě se právě koná rodinná slavnost. Jaké tajemství skrývá vzácná tapiserie? Oblíbený autor historických knih i detektivek z českého středověku opět přivádí na scénu Oldřicha z Chlumu s jeho pomocníky panošem Otou a velitelem Divišem. Tentokrát řeší případ smrti paní Sibyly, sestřenice urozeného a vlivného Oldřicha Zajíce na jeho hradě Valdeku. Než zjistí, zda Sibylina smrt byla vraždou, nebo nešťastnou náhodou, dojde k další vraždě. Podezřelých je mnoho, protože na hradě se právě koná rodinná slavnost. Otázek, které si Oldřich z Chlumu klade, je řada, proč se mu ale zdá, že klíčem k řešení je tapiserie, na níž je zobrazena zahrada s nádhernými květy, mezi nimiž vynikají lilie, z nichž jen jedna je černá?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černá lilie. Přihlašte se a napište ho.
Opět velmi pěkná detektivka od pana Vondrušky. Nikdy mě tento autor nezklamal. Doporučuji ke čtení.
10 nejprodávanějších knih (35. týden)
06.09.2023
10 nejprodávanějších knih (34. týden)
31.08.2023
10 nejprodávanějších knih (33. týden)
23.08.2023
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Černá lilie v seznamech
historické detektivkyAutorovy další knížky
2014 | Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. |
2019 | Kronika zániku Evropy: 1984–2054 |
2011 | Velký král Přemysl Otakar I. |
2002 | Dýka s hadem |
2019 | Falknovská huť |
Krkolomné zápletky s ne zcela odpovídajícím objasněním. Myslím,že potenciál hlavních hrdinů se již vyčerpal.