Černobílý svět přehled
Kathryn Stockett
Společenský román a jedna z nejúspěšnějších amerických knih posledních let. Hluboký a dojemný příběh, zasazený do 60. let 20. století na americký Jih, je vyprávěn očima tří výjimečných žen. V době panující rasové segregace se mladá běloška, slečna Skeeter, s pomocí moudré Aibileen a rázovité Minny rozhodne ukázat svět očima černých hospodyň, čímž převrátí vzhůru nohama město i způsob, jakým se na sebe dívají ženy – matky, dcery, pečovatelky, přítelkyně. Za otázkami rasismu i postavením ženy ve společnosti tkví hlubší poselství o hranicích, těch skutečných i těch, které existují v našich myslích.... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2011 , Knižní klubOriginální název:
The Help, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černobílý svět. Přihlašte se a napište ho.
Skvělá kniha. Film jsem viděla už dříve a moc se mi líbil, ale literární předloha dává příběhu úplně jiný rozměr - narozdíl od filmu, kde je všechno tak nějak šup šup, se děj knihy odehrává v rozmezí několika let a hloubka postav má (ne úplně překvapivě) naprosto odlišnou dimenzi.
Ocenění knihy (1)
Černobílý svět (2002)
Kniha Černobílý svět v seznamech
v Přečtených | 3 564x |
v Chystám se číst | 1 729x |
„… a nechává si přitom vyprávět, že nezáleží na barvě obalu, ale na tom, co je uvnitř.“
Krásný a velice čtivě napsaný příběh o statečných ženách, které byly velice pracovité, nebály se riskovat a chtěly ve společnosti něco změnit. Je neuvěřitelné, že se něco takového dělo v tak nedávné době. Poselství, že nezáleží na barvě pleti ani společenském postavení a ve skutečnosti existuje více věcí, co dva lidi spojuje, než je rozděluje, je podle mého velice aktuální i dnes.