Černý hřebec (zkrácená verze) přehled
Anna Sewell
Podtitul: nejslavnější příběh ze života zvířat
Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: 1997 , Knižní klub , PerfektOriginální název:
Black Beauty, 1877
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černý hřebec (zkrácená verze). Přihlašte se a napište ho.
Knížka je sice krátká ale i přesto nádherná. Překrásné ilustrace, mám totiž toto staré vydání které je plné krásných obrázků. Moc krásné až dojemné.
Za mně si oprávněně zaslouží maximální počet hvězdiček.
„Žádné náboženství nemůže existovat bez lásky. Ať si lidé o své víře vykládají, co chtějí, ale když je neučí být dobrými lidmi, laskavými ke svým bližním i ke zvířatům, je to všechno jenom podvod.“
Kniha Černý hřebec (zkrácená verze) v seznamech
koně zkrácená verze porozumění příběhy o koních
1993 | Černý krasavec (zkrácená verze) |
1972 | Černý krasavec |
2001 | Obrázkové příběhy o zvířatech |
Narazila som na skrátenú verziu knihy "Černý hřebec" v knihobúdke a okamžite ma zaujal príbeh o koni. Od začiatku ma vtiahol do fascinujúceho sveta, ktorý autorka precízne preniesla na papier. Hlavný hrdina, čierny hřebec, ma očaril svojou silou a odvahou, a jeho príhody ma prinútili premýšľať o vzťahu medzi ľuďmi a zvieratami.
Aj keď ide o skrátenú verziu, jej posolstvo a emócie sú silné. Príbeh sa sústreďuje na priateľstvo, dôveru a boj za spravodlivosť. Každá kapitola ma nadchla a túžila som zistiť, čo sa stane ďalej. Po prečítaní tejto verzie som si uvedomila, že chcem objaviť aj plnú verziu, aby som mohla hlbšie preniknúť do tohto nádherného príbehu.
"Černý hřebec" je kniha, ktorá si zaslúži pozornosť, a teším sa, kedy sa ponorím do jej plného príbehu. Odporúčam ju všetkým, ktorí majú radi príbehy o zvieratách a silných medziľudských vzťahoch.