Hlubiny přehled

Hlubiny
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546093/bmid_hlubiny.jpg 4 81 81

Černý led série

< 3. díl

V recyklačním centru v Reykjavíku je nalezena a exhumována kostra, která byla podle všeho pohřbena v zemi mnoho let. Policisté Týr a Karó nejsou k případu přiděleni, ale jsou požádáni, aby pomohli v sousedském sporu, který eskaloval do nebezpečných rozměrů. Zanedlouho se však ocitají uprostřed vyšetřování vraždy. Mezitím se mladá kuchařka Gunndís rozhodne jít ve stopách svého zesnulého otce a přijme dočasnou práci na palubě velké rybářské lodi. Když najde knihu, která otci patřila a která by měla být kdesi na dně moře, začne se obávat o svůj život. Ačkoli si to Týr a Karó zpočátku neuvědomují, všechny události jsou spojeny strašlivou nehodou před mnoha lety, kdy na moři vzplála rybářská loď a potopila se do hlubin oceánu i s posádkou uvězněnou uvnitř. Thriller Hlubiny je třetím dílem napínavé série Černý led Yrsy Sigurðardóttir.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Metafora

Frýs í æðum blóð, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hlubiny. Přihlašte se a napište ho.

zuzana2599
10.12.2024 4 z 5

Hlubiny je další detektivní román ze série Černý led od skvělé islandské autorky Yrsy. Pravdou je, že proti předešlým dvěma se tento díl odehrává v pomalejším tempu, je méně děsivý, napínavý, ale i přesto mě čtení zaujalo a líbilo se mi. Ocenila jsem pasáže odehrávající se na rybářské lodi, to bylo pro suchozemce velice atraktivní a zajímavé. A celkové propojení příběhu, ke kterému dojde k závěru, to se autorce také moc povedlo. Těším se na Karó a Týra v dalším případu !

mikika
10.12.2024 audiokniha 3.5 z 5

další zamotaná a šíleně komplikovaná detektivka. přiznávám ale, že mě víc bavil druhý díl. tady je to celé děsivé až zpětně, až když vám dojde, kdo a proč stál za vším a jak je vše propojené. to zamrazí...

nela3812
27.11.2024 2 z 5

Neuvěřitelné zklamání! Mám chuť si znovu přečíst první díly a ověřit si, zda skutečně pokračuji ve správné sérii. Nenapsal tohle náhodou někdo jiný?

Neskutečně jsem se těšila na návrat na zamrzlý Island, který má právě díky chladu, sněhovým bouřím a vrstvám ledu naprosto jedinečný charakter. A právě ten zůstal naštěstí neporušen, ale dá se to říct i o všech ostatních faktorech v příběhu? Opravdu jsme se tu ponořili do hlubin, ne však v pozitivním slova smyslu...

Začátek příběhu se neuvěřitelně vlekl, a ani s postupem času nepřichází žádná akce či nějaká zajímavá odhalení. Byla jsem zvědavá, to přiznávám, ale jen protože vím co autorka dokáže vytvořit. Doufala jsem dlouho....Ale nenašla jsem to, pro co jsem si přišla. Její pověstný styl se úplně vytratil. Příběh je nudný, případ zrovna tak. Život hlavních postav nám po celou dobu stagnuje, takže ani tady se neposouváme. Je snad právě tohle ta výplň, která se chtě nechtě dostane do každé série?

Zápletka vypadala zajímavě, autorka to opět výborně zamotala. Ale upřímně by se to dalo zkrátit na dobrých (a opravdu zajímavých) cca 50 stran? A to je s ohledem na celkový rozsah sakra málo! Atmosféra Islandu je skvělá, případ vypadá promyšleně. Celkově ale příběh ale nudí.

Na autorku nezanevřu, ráda si v rámci série "Černý led" přečtu další díl. Tento vám však s klidným svědomím opravdu doporučit nemůžu.

Hodnocení: 2/5

Hlubiny tajemství : Třetí díl série Černý led od bestsellerové autorky Yrsy Sigurðardóttir

16.10.2024

Oheň v těle, Hlubiny a další knižní novinky (42. týden)

13.10.2024

Kniha Hlubiny v seznamech