Čertoviny přehled

Čertoviny
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/338214/bmid_certoviny-SIQ-338214.jpg 4 13 13

Kniha vypráví o dobrodružství čerta, jeho kamarádech a nepřátelích. Jedna kapitola končí větou: " Věru já jsem starý čert a zlý, ale ty jsi bábo ještě horší." Potom jí dal pitlíček až se jí v očích zajiskřilo a zmizel. Tak se bába čerta zbavila a měla půdu plnou peněz. Dobře se jí dařilo, ale znamení od čertových drápů ji zůstalo ve tváři nadosmrti.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čertoviny. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (4)

draka
08.08.2020 5 z 5

Čert, Mikuláš a anděl. Takové mám pořadí z dětství. Jednou jsem si hrál na hrdinu a čert mě strčil do pytle. Slíbil jsem všechno, co po mně Mikuláš požadoval, jen už abych byl z pytle ven. Strašně jsem se bál. Čertoviny opravdu můžu, nádhera.

Turlogh
22.03.2020 4 z 5

Příjemná knížka, dobře se čte. Krátké, výstižně vyprávěné příběhy o čertech a příhodách s nimi. Mimochodem, nejvíce se mi líbil ten o vojákovi, jak vyplatil čerty. Napadlo mě, že by se tyto příběhy daly skvěle přepracovat do scénářů pro loutkové hry... Doporučuji k přečtení. Howgh.


katy238
10.11.2017 5 z 5

Neobvyklá pohádková kniha pro nebojacné čtenáře. Nádherné grafické zpracování i krásné příběhy delaji tuto knizecku výjimečnou v žánru pohádek pro děti i dospělé.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čertoviny v seznamech

v Přečtených14x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce31x