Červená ako rubín přehled

Červená ako rubín
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428055/bmid_cervena-ako-rubin-JKL-428055.jpg 4 2732 2732

Drahokamy série

1. díl >

Mať rodinu s kopou tajomstiev nie je pre šestnásťročnú Gwendolyn vždy jednoduché. Jedného dňa sa z ničoho nič ocitne na dobre známej londýnskej ulici – lenže na prahu minulého storočia! Vtedy pochopí, že tým najväčším rodinným tajomstvom je práve ona sama. Zároveň si však musí uvedomiť, že pri skákaní v čase by bolo lepšie sa nezaľúbiť – lebo to veci ešte väčšmi skomplikuje…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

Rubinrot - Liebe geht durch alle Zeiten, 2009

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Červená ako rubín. Přihlašte se a napište ho.

Tebby
21.02.2025 3 z 5

(SPOILER) Do knihy jsem se pustila kvůli čtenářské výzvě - téma rodinná tajemství. Byla mi totiž doporučena jako skvělá.

Musím uznat, že se četla opravdu hezky a svižně, jenomže až téměř do konce jste vlastně vůbec nic nevěděli. Všichni byli strašně tajemní a to mě prostě nebavilo. A knížka nakonec končila vlastně skoro na začátku. Navíc mělo být hlavní hrdince 16 let, ale chovala se tak na 13.

Nejvíc jsem se zasmála u: "Už zase jsi mluvila s tím výklenkem, Gwendolyn."
A nejvíc jsem se mlátila neštěstím do čela u: "Neumí francouzsky" ... "To je vše na chybějící slovíčko." ... "Bohužel byla na chybějící slovíčko připravována špatná dívka" - Tohle je na straně 228 z 335, takže dost daleko v knize na to, aby se pořád nemluvilo narovinu.

Nejvíc z knihy jsem si asi zamilovala Leslie. Po dočtení jsem si nechala vyspoilerovat další dva díly a musím říct, že pár věcí mě opravdu překvapilo, nicméně asi ne natolik, abych si další dva díly chtěla přečíst.

bobinkova
18.02.2025 4 z 5

Nejslabší díl série, ale i tak mě bavil a jde o začátek celé mé milované série. Tedy začátek byl trochu pomalý, ale tak od poloviny knihy mě to pohltilo. Knihu jsem dočetla na dovolené a nemohla jsem se dočkat na 2. díl, který na mě čekal doma. Doporučuju.

saez
28.01.2025 4 z 5

Nejsem cílovka, ale byla jsem nemocná, koukalo to na mě smutně ze čtečky a vyloženě to volalo " už jsem tu dlouho, pojď si mě užít". A tak jsem si to pěkně užila :-)
Škoda, že na další díly už se nemůžu válet v peřinách.

„Už zase jsi mluvila s tím výklenkem, Gwendolyn. Docela jasně jsem to viděl.“ „Jo, je to můj oblíbený výklenek, Gordone. Urazí se, když s ním nemluvím.“

Kniha Červená ako rubín v seznamech

v Přečtených4 075x
v Mé knihovně917x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)