Červená kráľovná přehled

Červená kráľovná
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483486/bmid_cervena-kralovna-MCL-483486.png 4 1618 1618

Červená kráľovná série

Svet Mare Barrow je rozdelený krvou – červenou a striebornou.Červená kráľovná je napínavý román od Victorie Aveyard, ktorý sa stal bestsellerom už v 25 krajinách. Spoločnosť je rozdelená na dve časti – Strieborných špičkových bojovníkov s božskými schopnosťami a Červených jednoduchých občanov, ktorí žijú pod krutou vládou Strieborných. Mare Barrow je sedemnásťročné dievča, ktoré patrí medzi Červených, a ani vo sne by jej nenapadlo, že by to mohlo byť inak. No opak je pravdou. Onedlho zistí, že aj napriek tomu, že je Červená, aj ona má svoje schopnosti – dokonca také silné a jedinečné, že ohrozujú celú vládu Strieborných. Lenže zahrávať sa so silou je veľmi nebezpečné. Vo svete rozdelenom krvou sa odohráva boj, ktorý vyhrá len ten najstatočnejší. A tak sa proti sebe postavia Červení a Strieborní, princ proti princovi a Mare proti vlastnému srdcu, pričom zrada číha na každom kroku. A potom stačí už len jediný chybný krok, ktorý zničí svet, aký dosiaľ poznali. Zachránia mladú Mare jej nezvyčajné schopnosti alebo sa jej stanú osudnými? Príbeh plný intríg, triedneho boja a klamstiev prinúti čitateľa, aby sa ponoril do napínavého deja s túžbou zistiť, aký bude osud Mare – dievčaťa, ktoré si od začiatku obľúbi.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Motýľ

Red queen, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Červená kráľovná. Přihlašte se a napište ho.

Mušketyrpepa
16.03.2025 4.5 z 5

Začátek suprový pokračování děje poslabší

Ejmy30
13.03.2025 5 z 5

Mare Barrowová žije ve světě rozděleném krví - žijí zde Rudí (mezi ně patří i Mare) a Stříbrní, kteří mají různé speciální schopnosti. Ale i přes to, že Mare je Rudá, i ona má schopnost, kterou by jako Rudá neměla mít.

Příběh mě zaujal už podle popisků. Ano, není to nejoriginálnější téma, překlepů je tam docela dost a ano, některé zvraty byly celkem předvídatelné, ale kniha se mi i tak líbila.
Styl psaní byl dobrý, příběh zase plný intrik, strategie a dobrodružství.
Rozhodně nelituji, že jsem si Rudou královnu přečetla, a už jenom kvůli tomu konci se těším na druhý díl.

5/5

Lucinkha88
28.02.2025 3 z 5

No, co k tomu dodat. Inspirace Divergence a trochu i GoT, vlastně nic převratného, bohužel, a taková jsem měla velká očekávání. Nebýt posledních pár stránek a Mavena, ano opravdu jeho (celou dobu to vypadá, že je k ničemu a všechnu slávu převezme Cal, jenomže nepodceňujte někoho, kdo se cítí celý život přehlížený) tak se na další díl ani nepodívám, jenže ten konec je snad i trochu napínavý a naláká vás na další díl. No uvidíme, přijde mi, jak kdybych to dobrý z tohohle žánru už přečetla a teď je to jen horší a horší, ach jak doufám že se mýlím.

Kniha Červená kráľovná v seznamech

v Přečtených2 296x
v Mé knihovně674x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)