Červený vrch přehled
Jamie McGuire
Jak se zachovat, když ten, pro koho byste položili život, vám o něj začne usilovat? Scarlet je rozvedená, pětatřicetiletá matka dvou dcer a pracuje jako rentgenová laborantka. Je pátek odpoledne a má službu v nemocnici, dcery poslala na víkend za otcem. Na příjem přivážejí umírající, ošklivě pokousanou a vyhublou dívku, a její rentgenový snímek prozrazuje to, o čem se v lékařských kruzích s hrůzou již pár dnů hovoří. Z Evropy se šíří záhadný virus a svět je zachvácen pandemií, která postupuje neuvěřitelně rychle. Projevuje se nesnesitelnou bolestí břicha a bleskovým úbytkem váhy, a pak už je jen smrt. Mrtví však nenacházejí klid, ale mění se v šouravé zombie, a hledají, čím by ukojili svůj neutišitelný hlad. Vábí je lidské maso a lačně se na ně vrhají. Jedinou obranou živých je rychlost a zásah do mozku zombie. Scarlet se upne k tomu, aby zachránila své dcery za každou cenu. Musí je odvézt na jediné bezpečné místo k přežití, které zná. Na ranč Červený vrch.... celý text
Literatura světová Horory Sci-fi
Vydáno: 2014 , Fortuna Libri (ČR)Originální název:
Red Hill, 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Červený vrch. Přihlašte se a napište ho.
Téhle knihy jsem se nejdřív dost bála, zombie témata nepatří zrovna k mým oblíbeným, ale byl to zbytečný strach. Četlo se to samo, bylo to napínavé a líbilo se mi vyprávění z pohledu tří postav. Výborná kniha.
Jamie McGuire - Červený vrch
Počet strán: 323
Vydavateľstvo: @fortunalibri_vydavatelstvo
Žaner: #horor #scifi
Tak túto knihu som si veľmi užila.
Čo urobíte keď začne zombie apokalypsa? Mate to poriadne napozerané s filmov, seriálov, načítané?
Kniha nás vhodí do deja so Scarlet v začiatku epidémie, odvedie svoje dve dcérky k otcovi a to je naposledy čo ich vidí.
Druhý človek v knihe je Nathan, oddaný otec, ktorý berie svoju dcéru priamo zo školy do bezpečia.
A v poslednom rade tu máme Mirandu, jej sestru a ich priateľov, ktorý sa snažia dostat na Červený vrch za otcom.
Všetky tieto tri dejové línie sa prepoja v jednu a spolu bojujú. a snažia sa prežiť.
Zimomriavky som mala v niektorych úsekoch poriadne ale to je pri týchto knihách či seriáloch úplne bežné pretože nikdy neviete čo sa môže ešte viac pos*at.
Milovníkom zombie túto knihu veľmi odporúčam
Za štafetu ďakujem @ketkavknizkach
Štafeta č. 198
Kniha č. 190/2024
#recenzieTerka
#kniznastafeta
#kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #jamiemcguire #cervenyvrch
Obsah:
JAK SE ZACHOVAT, KDYŽ TEN, PRO KOHO BYSTE POLOŽILI ŽIVOT, VÁM O NĚJ ZAČNE USILOVAT?
Kniha Červený vrch v seznamech
antiutopie, dystopie, kakotopie boj o přežití zombie postapokalyptická sci-fi
2013 | Krásná katastrofa |
2014 | Učiněná katastrofa |
2014 | Červený vrch |
2015 | Nádherná svatba |
2014 | Prozřetelnost |
Tak tahle byla naprostá pecka a dokonalost, krásně se to četlo a není to takové to nudné zombie a další, ale opravdu napínavé a div si nervy člověk neukousl ruce Za mě rozhodně 10 bodů ,moje mamča taky chválila ,máme rádi tyhle žánry, když se opravdu povedou a tohle je Topka.