Česači bavlny přehled
Bruno Traven
Do země věčního léta a žhavého slunce přichází za obživou hrdina i vypravěč "Česačů bavlny", aby tu prožil podobné zážitky jako tisíce jiných mužů, kteří sem putují a Ameriky i Evropy za vidinou lepší existence.
Literatura světová Romány
Vydáno: 1984 , SvobodaOriginální název:
Die Baumwollpflücker, 1970
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Česači bavlny. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Česači bavlny v seznamech
1980 | Loď mrtvých |
1957 | Most v džungli |
1982 | Pochod do říše mahagonu |
1981 | Poklad na Sierre Madre |
1981 | Diktatura |
Další skvělá Travenova kniha, která z vás učiní kohokoliv, o kom píše, přesune vás z phoodlí vašeho domova do nehostinných podmínek a prostředí, v němž se příběh odehrává. Tohle na Travenovi obdivuji, tu schopnost strhnout, smazat vědomí čteného příběhu. Jen poznámku k názvu, ten je trochu matoucí (a snad by mohl i odradit od četby). Kniha moc o česání bavlny není, hlavní hrdina bavlnu češe jen prvních pár stránek, pak se živí různými profesemi, od pekaře po honáka dobytka. To však knize dodává právě to kouzlo dobrodružství a zážitků. Ať už pozitivních nebo negativních (násilní stávkující). Některé kapitoly jsou opravdu výborné (o prostitutkách) a poučné. Kniha se mi velmi líbila i díky překladu.