České země v éře První republiky (1918 - 1938). Díl první, Vznik, budování a zlatá léta republiky (1918-1929) přehled
Zdeněk Kárník
České země v éře První republiky (1918 - 1938) série
1. díl >
Vznik, budování a zlatá léta republiky 1918 - 1929Dotisk druhého vydání I. dílu, jenž byl vděčně přijat nejen širokou veřejností, ale dostalo se mu mnoha slov uznání i z řad odborné historické obce. Jedná se o velice podrobný, ale členěním přehledný a čtivý text, který si všímá nejen politických a hospodářských dějin, ale i soudobé vědy, techniky a společnosti včetně každodenního života obyvatel. Text doprovází množství dokumentárních fotografií, obrázků a tabulek.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize České země v éře První republiky (1918 - 1938). Díl první, Vznik, budování a zlatá léta republiky (1918-1929). Přihlašte se a napište ho.
Skvělý první díl trilogie o První republice. Velmi podrobně, ale přesto přehledně, jsou tu představeny oblasti politické, hospodářské, sociální, národnostní otázky či mezinárodní vztahy.
Nemělo by chybět v knihovně každého nadšence historie První republiky.
Tak tohle je velmi hutné čtení nabité informacemi a vyžadující při četbě plné soustředění. Na druhou stranu jsem se do toho soustředění nemusel nutit. to vše díky fascinují šíři záběru a opravdu velmi komplexnímu popisu období 1918 - 1929. Netvrdím, že jsem dokázal vytěžit z knihy vše co poskytuje, to ani náhodou, ale i tak dávám plnou výši hodnocení.
Obdivných a poučných pět hvězd.
Kniha České země v éře První republiky (1918 - 1938). Díl první, Vznik, budování a zlatá léta republiky (1918-1929) v seznamech
Československo první republika, 1918-1938 české dějiny meziválečné období (1918-1938)
2003 | České země v éře První republiky (1918 - 1938). Díl první, Vznik, budování a zlatá léta republiky (1918-1929) |
2002 | České země v éře první republiky (1918 - 1938) II.: Československo a České země v krizi a v ohrožení (1930–1935) |
2008 | Malé dějiny československé (1867-1939) |
1999 | Československo 1918–1938 I. |
2011 | Bolševismus, komunismus a radikální socialismus v Československu VI. |
Jedná se o skvělou historickou obdobnou publikaci pojednávající o Českých zemích v době První československé republiky. Typická syntetická práce. Pojednává nejen o politických dějinách, ale je zde věnován i značný prostor hospodářským, sociálním a kulturním aspektům dané historické doby. Tento díl je věnován budování státu v letech 1918 - 1929.