Cesta do Ejn Charod přehled
Amos Kenan
Drsný a napínavý příběh o fiktivním vojenském převratu v Izraeli s prvky science fiction.
Literatura světová Romány
Vydáno: 1993 , Ivo ŽeleznýOriginální název:
Ha-derech le-Ejn Charod, 1984
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta do Ejn Charod. Přihlašte se a napište ho.
26.11.2021
O příběh zřejmě ani tak nejde, má to prý být kritika izraelské společnosti. Nějak jsem se ale neorientoval, co vlastně autor kritizuje (státní převraty?) a jaké sám zastává názory. Prvky scifi jsem nezpozoroval.
Kniha Cesta do Ejn Charod v seznamech
V Izraeli došlo k fiktivními převratu. Hlavní hrdina se snaží dosáhnout svého cíle - je z neznámého důvodu přesvědčený, že pokud se mu podaří dostat se do Ejn Charod na severu Izraele, bude vše v pořádku. Bohužel realita je jiná......
Kniha podle mého názoru velmi dobrá i skvěle přeložená, bohužel vzhledem k faktu, že šlo o první překlad z moderní hebrejštiny, nejednalo se právě o nejlepší volbu. Teprve několik let predtim došlo po více než dvaceti letech ke znovuobnovení diplomatických vztahů mezi tehdejší ČSFR a Izraelem. Mnoho tehdejších čtenářů nevědělo o Izraeli vůbec nic, internet ještě neexistoval.... Přece jen by bylo víc na místě vydat knihu autora, který se zabývá tématem reálné izraelské společnosti tehdejší doby.