Cesta do stredu Zeme přehled

Cesta do stredu Zeme
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43946/bmid_cesta-do-stredu-zeme-nwa-43946.jpg 4 1271 1271

Vedecko-fantastická kniha od fenomenálneho francúzskeho autora Julesa Verna rozpráva o nebezpečnej ceste dvoch dobrodruhov – profesora Lindebrocka a jeho synovca Axela do stredu Zeme za pomoci odvážneho sprievodcu Hansa. Traja hrdinovia postupne pod povrchom Zeme objavia rastiliny, živočíchy, ba dokonca i pravekého človeka. Ich najväčším zážitkom a najpozoruhodnejším zistením však bude objav nesmierne veľkého podzemného mora a zápas pradávnych jašterov. Traja dobrodruhovia prežijú mnoho strastí a útrap a nakoniec ich z podzemia vyvrhne stredomorská sopka.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Slovart (SK)

Voyage au centre de la Terre, 1864

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta do stredu Zeme. Přihlašte se a napište ho.

Corso
06.02.2025 4 z 5

Jedna z mojich najoblubenejsich verneoviek. Zvlast prijemne si ju potom dat spolu so Souckovymi Slepymi ptaky ako kombo.

Mrtvoly s dlhymi nechtami dokazu zanechat v dietati dost znepokojivu stopu. :)

D.V.Spudil
01.02.2025 3.5 z 5

Posloucháno jako audiokniha. Tak nějak mi to přišlo jako slabší verneovka, ale jedna věc mě na tom zaujala: Ta teorie o chladném jádru země. Je to pavědecký nesmysl, ale zajímavé je, kolik vědeckých podkladů pro tenhle nesmysl bylo možné nashromáždit. A pak se divte, že lidé nevědí, čemu mohou věřit, když i věda může být tak moc vedle, jak jen to jde. (Jistě, verneovky nejsou věda, ale odrážejí soudobé vědecké poznání, a jestliže tehdejší výzkumy a teorie mohly přinášet komplikované a propracované důkazy o studeném jádru země, nedivím se, že plochozemci dokážou tak dlouho přinášet tolik a tolik ,,důkazů" o ploché zemi...)

mila2411
29.01.2025 3 z 5

Trošku jiné, ale vlastně klasický "Verne".

65 knižních novinek (23.10. - 5.11.)

23.10.2017

"Slovo jeskyně není snad vhodné k označení tohoto nesmírného prostoru. Ale slova lidského jazyka nestáčí tomu, kdo se odváží do zemských hlubin!"

A napadla mě podivná věc, že nález mé zkamenělé mrtvoly v útrobách Země, v hloubce třiceti mil, by vyvolal důležitý vědecký spor.

Kniha Cesta do stredu Zeme v seznamech

v Přečtených1 996x