Cesta domů přehled

Cesta domů
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540786/bmid_cesta-domu.jpg 4 6 6

V roce 2006 se splnilo přání čtenářů vrátit se do univerza Posledního jednorožce díky novele „Dvě srdce", za kterou Peter S. Beagle získal ceny Hugo a Nebula, nejvyšší uznání jak od fanoušků, tak i odborníků v rámci fantastického žánru. Ve sbírce Cesta domů najdete nejen tuto dnes už klasickou novelu, v níž jsme se mimo jiné seznámili s devítiletou Zuzy, ale i zbrusu novou novelu „Zuza", v níž je vypravěčka „Dvou srdcí" již dospělá a má před sebou nebezpečnou cestu, během které pozná lásku i ztrátu a nalezne své pravé já.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta domů. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (1)

LaCucaracha
28.08.2024 2 z 5

Knížka obsahuje dvě delší povídky, Dvě srdce a Zuza, přitom Dvě srdce vyšla česky už dříve společně s Posledním jednorožcem. A proto jsem taky nechtěla investovat do koupě téhle knížky a Zuzu jsem si přečetla v knihkupectví. A dobře jsem udělala. Pořádně nevím, co autora vedlo k napsání Zuzy, ale měl si ji odpustit. Je to fakt špatné. Dvě srdce za mě sice taky nic moc, je to takové jednoduché a spíš pro děti, ale oproti Zuze je to skvělé. Zuza je prostě slátanina, jinak to nelze říct. Někde se tam čerstvě dospělá holka potuluje divnou krajinou, jsou tam divné postavy, nic se v podstatě neděje (což je ten lepší případ, protože když se něco děje, tak je to poněkud zvláštní), táhne se to, opakuje, je to tak trochu ezo, konec o ničem. Vzpomněla jsem si na Lavondyss, určitým způsobem je to podobná blbost. Řekla bych, že nebylo úplně rozumné tuhle povídku vydávat, podle zahraničních recenzí bylo jasné, že se nepovedla.
Takže se Beagle bohužel zařadil po bok spisovatelů, kteří neuměli včas přestat, a jen dokazuje, že po sedmdesátce ten mozek fakt nefunguje jako zamlada. Škoda, že mu to nikdo nedokázal říct.


Související novinky (1)

Pozlacená, Všemi smysly a další knižní novinky (30. týden)

21.07.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Cesta domů v seznamech

v Přečtených7x
v Knihotéce8x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit13x