Cesta kostí přehled
Richard Douek
Spisovatel Richard Douek vám spolu s výtvarníkem Alexem Cormackem přináší brutální příběh o přežití. Čerpá z historie a ruského folkloru, ve kterém se nejhorší vězení na světě stává pouze bránou k ještě temnějším hrůzám. V roce 1953 jsou sibiřské gulagy v oblasti Kolymy peklem na Zemi. Takže když se Romanu Morozovovi naskytne příležitost k útěku, samozřejmě příliš neváhá. Jenže i když se Romanovi a jeho dvěma společníkům podaří utéct, pořád je od svobody dělí stovky kilometrů nehostinné, mrazivé tundry. Vydejte se spolu s Romanem, Grigorijem a Sergejem na pouť smrtící pustinou a položte si jednoduchou otázku: „Co bych udělal já?“ Douekův krajně znepokojivý příběh vás spolehlivě vyvede z komfortní zóny a doslova zmrazí veškeré vaše iluze.... celý text
Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: 2022 , Mighty BoysOriginální název:
Road of Bones, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta kostí. Přihlašte se a napište ho.
Cesta kostí není vůbec jednoduché čtení, je plné násilí, zoufalství a boji o přežití. Je to skvělý komiks.
Autorovi se povedlo perfektně přiblížit tu bezmoc hlavního hrdiny i jeho nelehký boj o život.
Dostala jsem krajně děsivý, znepokojivý folk horor zasazený do uvěřitelného prostředí.
Kresba je neskutečná, někde vás nechá rozjet fantazii tak, že se vám pomalu neudělá dobře a jinde vás nešetří a ukáže vše v syrové brutalitě.
Po přečtení nebudete o moc chytřejší než na začátku, protože sám autor v doslovu uvádí, že chtěl klást otázky ne dávat odpovědi.
Všem vám otrlým vřele doporučuji, byla to krvavá, divoká, napínavá jízda ale stála za to.
Je to čtivé, hororové a dokonce inspirované historickou realitou. V rámci žánru nemám co vytknout.
Kniha Cesta kostí v seznamech
Brutální doba, brutální místo, temný příběh a to vše umocněno skvělou kresbou. Cestu kostí si užijete.