Cesta na Jenisej přehled
Vojtěch Zvěřina , Marek Audy
Vyprávění o dvou dobrodružných výpravách, které podnikla skupina moravských vodáků a jejichž cílem byla plavba po horním toku Jeniseje, autor líčí průběh cesty na Sibiř, setkání s domorodými Burjaty, drsnou přírodu i dobrodružné zážitky ....
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta na Jenisej. Přihlašte se a napište ho.
Velmi pěkně zpracovaný cestopis o dvou cestách na Sibiř, do hor Východního Sajanu a splutí částí několika zdejších řek, mimo jiné i Velkého Jeniseje. K tajze mám, ač jsem ji navštívil jen jako čtenář prostřednictví knih, takový zvláštní, možná naivně zidealizovaný, ale obdivný a vřelý vztah. Vůbec mi nic neříkají přepychové lákadla, typu zlatých klik u dveří, drahých koberců, nablýskaných aut, nebo všesplňujících služeb přepychových hotelů s jejich bazény, plážemi a restauracemi. Kdybych měl volit mezi tím a třeba srubem někde v tajze, tak bych rozhodně volil ten srub. V této knize se dostáváme k tomu, že určitá dávka nepohodlí, v prostředí čarokrásné přírody, je něco co aktérům určitě zůstane v paměti mnohem více vyryto, než jakýkoliv "nablýskaný" zážitek.
Díky za alespoň částečné zprostředkování tohoto zážitku.
Text doplněn mnoha krásnými fotografiemi a i mapkou putování.
Zasloužených pět hvězd.
Miluji cestopisy a hrozně mě láká podívat se na Sibiř, takže tohle bylo jasných pět hvězdiček. Velice čtivé a zábavné.
Kniha Cesta na Jenisej v seznamech
Jo, kdo má rád cestování mimo komfortní zónu, stojí za to si to přečíst.