Cesta pokojamilovného bojovníka přehled
Dan Millman
Cesta pokojamilovného bojovníka je príbehom Dana Millmana, svetového šampióna v atletike. Týmto príbehom Millman vstupuje do sfér ducha a tela, romantiky, svetla a tmy, smiechu a kúzla. Vedený obdivuhodnou silou starého bojovníka, vábený hravosťou šarmantnej Joy, Dan po rôznych skúsenostiach dospieva k poslednej konfrontácií, ktorá má len dve východiska - jeho vlastnú slobodu alebo sebazničenie.... celý text
New Age Biografie a memoáry Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 1993 , AquamarinOriginální název:
Way of the Peaceful Warrior, 1980
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta pokojamilovného bojovníka. Přihlašte se a napište ho.
Tyto myšlenky mi utkvěli v paměti:
- Vymaž všechno smetí z hlavy. Zbav se ho.
- Soustřeď se na tady a teď. Na ničem jiném nezáleží.
- Nesrovnávej. Nech vše plavat.
- Soustreď se na pohyb těla. Nic víc nepotřebuješ.
10 nejprodávanějších audioknih (září)
20.10.2017
Kniha Cesta pokojamilovného bojovníka v seznamech
1995 | Cesta pokojného bojovníka |
2005 | Sokrates |
2004 | Čísla života |
2003 | Návrat pokojného bojovníka |
2011 | Čtyři pilíře smyslu života |
Po shlédnutí filmu, který mne zaujal, jsem si sehnala knížku.
Asi jsem měla velká očekávání, protože jsem v průběhu čtení byla mnohokrát naprosto zmatená o čem se to mluví.
Knížka byla obsahově bohatší než filmové zpracování pochopitelně.
A i když už pár duchovních knih, knih o seberozvoji, smylu života a spol, jsem četla, tak to není pro mne věc neznámá.
Mnohá moudra z knihy znám, ale často jsem si připadala zmatená a, že čtu místy pasáže od Jolandy.
Chápu, každý má svůj osobní mystický (či duchovní) prožitek jiný a jsou to věci nepřenositelné, pro každého jedinečné a slovy se nedají vyjádřit.
Jen to po nějaké náročnější pasáži bylo těžké na pochopení o čem, že to bylo a musela jsem knihu na chvíli odložit, abych aspoň částečně porozuměla.