Cesta za hranice přehled
Francesca Sanna
Cesta za hranice je príbehom rôznych putovaní. Začala rozprávaním dvoch dievčat z utečeneckého centra v Taliansku. Po našom stretnutí som si uvedomila silu ich príbehu. Začala som teda zbierať rozhovory o migrácií ľudí z rôznych krajín. Po niekoľkých mesiacoch štúdia som vedela, že chcem vytvoriť knihu o týchto pravdivých príbehoch. Takmer každý deň sa v správach hovorilo o utečencoch a migrantoch, ale len veľmi málo o ich osobných príbehoch a ceste, ktorú museli prejsť. Táto kniha je kolážou osobných výpovedí ľudí a neuveriteľnej sily každého jedného z nich.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: 2019 , Atomic VerlagOriginální název:
The Journey, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta za hranice. Přihlašte se a napište ho.
Těžké téma. Krásně zpracované, ale já bych byla radši, kdybych knihu nečetla. Teď mi bude hodně těžko. Snad to nějak zpracuji. Nechci, aby to vyznělo jako ignorace. Je důležité o tomto mluvit a to, jak se cítí lidé, kteří utíkají. Jen jsem nečekala, o čem kniha bude a nestihla se na to připravit.
Krátký a výstižný příběh o rodině, kterou postihla válka. Hledají řešení, protože chtějí žít v míru.
Nádherné ilustrace dobarvují celý příběh. U ilustrací můžete přemýšlet i s dětmi, jak těmto lidem asi bylo, když odešli z rodného kraje. Co všechno mohli zažít, než dospěli k zemi, kde mohou mít klidný domov.
Takovéto publikace jsou jedinečné.
Kniha Cesta za hranice v seznamech
v Mé knihovně | 3x |
Obrázkový příběh o problematice migrace pro malé. Pro větší se mi více líbila Mořská modlitba od Khaled Hosseini. Přečteno v rámce ČV 2025.