Cesta za hranice přehled
Francesca Sanna
Cesta za hranice je príbehom rôznych putovaní. Začala rozprávaním dvoch dievčat z utečeneckého centra v Taliansku. Po našom stretnutí som si uvedomila silu ich príbehu. Začala som teda zbierať rozhovory o migrácií ľudí z rôznych krajín. Po niekoľkých mesiacoch štúdia som vedela, že chcem vytvoriť knihu o týchto pravdivých príbehoch. Takmer každý deň sa v správach hovorilo o utečencoch a migrantoch, ale len veľmi málo o ich osobných príbehoch a ceste, ktorú museli prejsť. Táto kniha je kolážou osobných výpovedí ľudí a neuveriteľnej sily každého jedného z nich.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: 2019 , Atomic VerlagOriginální název:
The Journey, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta za hranice. Přihlašte se a napište ho.
Krátký a výstižný příběh o rodině, kterou postihla válka. Hledají řešení, protože chtějí žít v míru.
Nádherné ilustrace dobarvují celý příběh. U ilustrací můžete přemýšlet i s dětmi, jak těmto lidem asi bylo, když odešli z rodného kraje. Co všechno mohli zažít, než dospěli k zemi, kde mohou mít klidný domov.
Takovéto publikace jsou jedinečné.
Ilustrace jsou přesně něco pro mě.
Kniha zpracovává poměrně náročné téma, s kterým je, ale zvlášť v současné situaci potřeba pracovat.
Vnímám tak tuto knihu jako určenou k povídání a k zamyšlení.
Starší děti ji mohou v rámci výuky využít třeba k nějakému projektu.
Kniha Cesta za hranice v seznamech
Těžké téma. Krásně zpracované, ale já bych byla radši, kdybych knihu nečetla. Teď mi bude hodně těžko. Snad to nějak zpracuji. Nechci, aby to vyznělo jako ignorace. Je důležité o tomto mluvit a to, jak se cítí lidé, kteří utíkají. Jen jsem nečekala, o čem kniha bude a nestihla se na to připravit.