Cesta za tajemný hvozd přehled

Nehodnoceno
Cesta za tajemný hvozd
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545985/mid_cesta-za-tajemny-hvozd.jpg 0 0 0

Kroniky Světakraje série

1. díl >

Snítek byl ještě miminko, když ho na prahu svého obydlí uprostřed tajuplného Hvozdu našli lesní trollové a ujali se ho. Jen chlapec povyrostl, trollové mu důrazně kladli na srdce, aby se měl před Hvozdem na pozoru a neopouštěl bezpečí vyšlapané stezky. Jenže Snítek zatouží dozvědět se, odkud se vzal a kdo byli jeho rodiče, proto jedné chladné noci sejde ze stezky a vydá se na dalekou cestu. Začíná velkolepé dobrodružství, při němž se hrdina setkává se spoustou fantastických bytostí a rostlin – s krutým lebounem, bručivědem, lesní lékárnicí žvanižínkou, nenasytným krvavým dubem či konejšivým uspávačníkem. Dokáže Snítek najít místo, kam patří? Prodáno přes tři miliony výtisků po celém světě. Přeloženo do více než 20 jazyků.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Argo

Beyond The Deeepwoods, 2001

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta za tajemný hvozd. Přihlašte se a napište ho.

mia.com
08.06.2024 5 z 5

Tuto sérii jsem si půjčovala od bráchy a hodně mě bavila. I když byla často dost smutná. Každopádně pamatuju, jak jsem si zkoušela pilovat nehty do špičky :D.

xxbarbarelaxx
11.06.2022 5 z 5

Právě jsem dočetla tento první díl. Do knihy jsem se pustila na mužovo doporučení a musím říci, že kniha byla moc hezká. Je to sice pro děti a mládež, ale já už nejsem dítě ani mládež a kniha byla skvělá. První díl se mi trošku táhnul, ale to je z důvodu, že to byla zvykací kniha a čtenář si musel vlastně uvědomit, že je to převážně o seznámení se s místem. Líbilo se mi, že autoři krásě vykreslili celé místo a také všechny postavy. Co mě také zaujalo byly obrazy (ilustrace) v knize. Ty jsou krásné. Za mě kniha má plný počet hvězdiček.

david9690
28.05.2020 4 z 5

Tahle série je vážně moc dobrá, je to sice anotováno v kategorii sci-fi pro děti a mládež, ale na přebalu knihy je psáno, že je vhodná pro děti od 10 do 100 let, takže i pro mě, ikdyž mi 10 už není dost dávno.
Bavilo mě to velmi, sice první díl byl takový rozjezdový (zvykací) a bylo tam spoustu různých postav a světů (možná až trošičku moc) ale člověk si na to brzy zvykne a pak v tom objeví to kouzlo. Je to extrémně čtivé, má to pointu a moc se mi líbí autorova fantazie - všechny postavy jsou velmi nápaditě vykreslené světy a místa v příběhu, které si tam vymyslel jsou fakt úžasné. A ty skěle ilustrace toto dílo opravdu posunují mílovými kroky k předním pozicím žánru. Za mě paráda

Šílenství v nás, Mrazivá smrt a další knižní novinky (44. týden)

27.10.2024

Kniha Cesta za tajemný hvozd v seznamech