Cestou slávy: Velká vlastenecká válka očima fotoreportéra přehled
Alexandr Vasiljevič Ustinov
Dokumentární fotografie sovětského fotoreportéra, který působil jako zvláštní zpravodaj Pravdy v 1. ukrajinském frontu, přibližují epizody z bojové cesty Sovětské armády a ze společných bojů československých a sovětských vojáků v karpatsko-dukelské operaci a za Slovenského národního povstání.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cestou slávy: Velká vlastenecká válka očima fotoreportéra. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Cestou slávy: Velká vlastenecká válka očima fotoreportéra v seznamech
Autorovy knížky
1980 | Cestou slávy: Velká vlastenecká válka očima fotoreportéra |
Fotografická publikace, válečného fotografa A.V. Ustinova, který zachytil celý průběh velké Vlastenecké války, některé fotografie málo známé, třeba z přehlídky 7. listopadu 1941 na Rudém náměstí, pár fotografií je věnováno i našim vojákům na Dukle, generálu Svobodovi a osvobození Prahy. Ustinov nebyl tak slavný jako válečný fotograf Robert Capa, kterého proslavila ve světě fotografie Smrt republikána z občanské války ve Španělsku, Ustinov byl známý spíše jen v bývalém východním bloku, dožil se však požehnaného věku 86 let, Robert Capa zahynul při fotografování ve válce ve Vietnamu ve věku 41 let.