Nefér argumenty života / Rutiny přehled
Lawrence Ferlinghetti (p)
Dva soubory krátkých experimentálních her z počátku 60. let 20. století v jednom svazku, které mapují dosud málo prozkoumané území mezi klasicky vystavěným dramatem a spontánní improvizací. Převážně divadelní jednoaktovky, které s ferlinghettiovským humorem a poezií pomáhají prohlédnout absurditu lidského života. Několik z těchto her bylo uvedeno v evropské premiéře během autorovy návštěvy v Praze na jaře 1998. Toto vydání je doplněno o nové hry.... celý text
Literatura světová Divadelní hry
Vydáno: 2005 , MaťaOriginální název:
Unfair Arguments with Existence / Routines, 1964
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nefér argumenty života / Rutiny. Přihlašte se a napište ho.
Hodně zajímavé experimetalni divadelní hry od budhistickeho anarchysty lawrence Ferlinghetty.
Kniha Nefér argumenty života / Rutiny v seznamech
Část díla
1962 | Lunapark v hlavě |
1987 | Horoskop orloje |
1984 | Čtu báseň, která nekončí |
1967 | Obeznámeni s nocí |
1995 | Nahý anjel – antológia beatnickej poézie |
Knihu som začala čítať na podnet Čtenárskej výzvy - Dosiaľ neprečítaná kniha z vlastnej knižnice.Je malá má 171 strán a v nich je 19 noviel a divadelných hier.Chcela by som poznať diváka,ktorého by tieto hry nadchli ....sú absurdné a sem tam v nich prebleskne aj absurdita ľudskej hlúposti .Po jej prečítaní viem,prečo som ju doteraz aj inštinktívne obchádzala.