Četa psanců: Hrdinové, renegáti, bezvěrci a válečné bratrství v Afghánistánu přehled

Četa psanců: Hrdinové, renegáti, bezvěrci a válečné bratrství v Afghánistánu
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/176652/bmid_ceta-psancu-63b889f4cfd60.png 5 47 47

Hrdinové, renegáti, bezvěrci a válečné bratrství v Afghánistánu. Kapitán Sean Parnell v barvitém líčení hrdinských akcí legendární 10. horské divize americké armády v horách Afghánistánu se čtenářem sdílí akcí a emocemi nabitý pravdivý příběh triumfu, tragédií a výjimečných pout, jaká mohou vzniknout pouze v bitvě. Sean Parnell se stal velitelem čtyřicetičlenné čety elitních vojáků – jednotky, která vstoupí do dějin jako „Psanci“ – v roce 2006, ve svých čtyřiadvaceti letech, a dostal za úkol vyčistit jedno horské údolí ve východním Afghánistánu od povstalců pronikajících z Pákistánu. Vojáci rychle zjistili, že proti nim stojí nepřítel tak dobře zorganizovaný a vyzbrojený, že budou potřebovat všechny své síly a schopnosti, aby přežili následujících šestnáct měsíců neustálých bojů, a autor výstižně a podrobně zachycuje každodenní život vojáků v nebezpečném prostředí.... celý text

Literatura světová Thrillery Vojenství
Vydáno: , Knižní klub

Outlaw Platoon: Heroes, Renegades, Infidels, and the Brotherhood of War in Afghanistan, 2012

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Četa psanců: Hrdinové, renegáti, bezvěrci a válečné bratrství v Afghánistánu. Přihlašte se a napište ho.

Market = )
09.01.2024 5 z 5

Bezva, za mě informačně přínosný a zároveň poutavě a "jednoduše" napsaný (což v tomhle žánru není pravidlo).

kamil6084
11.07.2023 5 z 5

Stojí za přečtení. Příběh US pěchoty z Afghánistánu. Spousta zajímavých události a detailů. Především popisuje boje v horské oblasti a dlouhý roční turnus.

hnusák
08.09.2021 5 z 5

Nemohu dát jinak , než 100% hodnocení. Ta kniha má v sobě tolik entuziazmu a i když je to svým způsobem dost drsná životní zkušenost, čiší z ní u tak mladého člověka životní moudrost. Na to, že autor není profesí spisovatel, odvedl skvělou práci a zabrnkal na klávesy v hloubi duše, že jsem měl občas vlhko pod řasami. Člověk, který skutečnost dnešní války nezažije na svůj vlastní krupón, je na hony vzdálený posoudit, co se děje v duši vojáka zažívající marasmus islámského fundamentalismu, a to prosím v tomto, ,,osvíceném,, století. Jo jo, pane Parnelle, zajímalo by mne, jak se dnes stavíte k tomu, že vše, za co jste bojovali a pokládali své životy, bylo vlastně na draka... Tento kus země nikdo neovládne, to jste poznali po 20ti letech i vy. Super kniha, jedna z nejlepších, co jsem měl možnost přelouskat.

Knižní novinky (3. - 10. 10.)

03.10.2013

Kniha Četa psanců: Hrdinové, renegáti, bezvěrci a válečné bratrství v Afghánistánu v seznamech

v Mé knihovně20x

Autorovy knížky

2013  91%Četa psanců: Hrdinové, renegáti, bezvěrci a válečné bratrství v Afghánistánu