Chaloupka strýčka Toma I. přehled

Chaloupka strýčka Toma I.
https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59054/bmid_chaloupka-strycka-toma-i.jpg 5 72 72

Román zobrazuje život černochů na otrokářském Jihu Ameriky v období před válkou Severu proti Jihu.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Albatros (ČR)

Uncle Toms Cabin, 1852

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chaloupka strýčka Toma I.. Přihlašte se a napište ho.

lapagerie
20.09.2024 4 z 5

Kniha stará přes 170 let a stále má co říct. Četla jsem zkrácenou verzi, ale myslím, že vše podstatné v ní je. A teda, jestli tohle byla dětská knížka, tak tehdejší děti musely být hodně drsné...

Katka2382
06.08.2024 4 z 5

No musíme vzít v potaz,že se jedná o knihu starou více než 170 je psaná pro dětské čtenáře.
Ale i tak je to zajímavé čtení.

Hradčiatko
28.04.2024 5 z 5

Rozdelím svoje hodnotenie k obom dielom, tu moje prvé čítanie, ktoré som začala skrátenou verziou v detstve a už vtedy ma absolútne uchvátila. Pokračovala som ako dospelá a pocity pretrvávajú, spoločne so spomienkami na mnohé konkrétne výjavy a slová, čo je po 25 rokoch naozaj vypovedajúce (pre mňa osobne) o hĺbke diela, lebo sa mi často stane, že o dva týždne neviem, o čom som čítala, tu to nehrozí... Pamätám sa, ako som sa pousmiala ako dospievajúca pri filme Anna a kráľ, keď samovládca Siamu s mnohými otrokmi jemne upozorní učiteľku, aby neučila jeho syna z tejto knihy, aspoň zatiaľ, lebo nie je možné zmeniť "dušu jeho krajiny za jediný deň, aj keď má syn hromadu otázok". Možno drobnosť v romantickom filme, ale keby dielo nestálo za to a nemal sa divák hneď dovtípiť, o čo sa jedná, nebolo by to tam ;)

Kniha Chaloupka strýčka Toma I. v seznamech