Francesca přehled
Lina Bengtsdotter
Charlie Lagerová / Inšpektorka Charlie Lagerová série
Inšpektorku Charlie Lagerovú naďalej prenasleduje temná minulosť. Keď sa dozvie, že pred tridsiatimi rokmi v jej rodnom mestečku Gullsp?ng zmizlo ďalšie mladučké dievča Francesca, je odhodlaná vypátrať, čo sa mu stalo. A tak sa Charlie vracia do miest, kde vyrastala a kde na ňu doliehajú tiene minulosti. Podozrenie zo zmiznutia Francescy padá aj na jej matku. Je možné, že by jej nejako ublížila? A čo keď žije v mestečku niekto, komu prešla chladnokrvná vražda? Charlie nenachádza pokoj v duši, a tak radšej pátra vo veciach, ktoré by sa podľa všeobecnej mienky nemali viac otvárať. Do popredia okrem iného pomaly vystupuje samovražda chlapca, ktorý mal kedysi blízko k Francesce. Zrazu je jasné, že závisť aj vzájomná blízkosť, túžba zapadnúť medzi ostatných a súčasne sa odlišovať vedú k mnohým krivdám a niekedy aj k zločinom. ..... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2020 , CosmopolisOriginální název:
Francesca, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Francesca. Přihlašte se a napište ho.
Název knihy dokonale vystihuje i celou její atmosféru. V celém příběhu se snad nenajde jediný sympatický člověk. Charlie i Franceska mi byly obě krajně protivné,i když Franceska měla být protipól konzumního a povrchního stylu života, tudíž by jí měl člověk fandit, byla vykreslena příliš šablonovitě a lacině, že mi prostě sympatická nebyla. U skvělých knih si člověk při čtení často řekne - škoda, už jen 100 stránek. Tady tomu bylo naopak - uf, ještě musím dát 100 stránek.
Kniha se mi líbila, minulost se zajímavě protíná se současností, psychologicky laděno, bavila mě.
Knižní novinky (41. týden)
06.10.2019
Kniha Francesca v seznamech
Výborná detektivka. Jen konec mohl být trochu více rozvedený. Přece jen se na posledních stránkách odhalil pořádný kus neveselé minulosti. Je zvláštně kruté, že prakticky v jednu chvíli se Charlie dozvěděla, že má dvě sestry a že obě hned ztratila. Škoda, že u nás nevyšel i další díl.