Zabijáci přehled
John Connolly
Charlie Parker série
Ve svém románu Zabijáci, plném neotřelých a nečekaných zvratů, líčí John Connolly dramatické a dobrodružné osudy Louise a Angela, nerozlučné dvojice, kterou mimo jiné spojuje profesionální zločin. Tentokrát se však tito dávní přátelé soukromého detektiva Charlieho Parkera stanou z lovců nečekaně sami pronásledovanou kořistí. V touze naplnit dávnou pomstu se sami dostanou do smrtelné pasti. Kdo ale ve skutečnosti stojí v pozadí honby na Louise a Angela, kteří už zatoužili skončit s kariérou profesionálních zabijáků? A přijde jim tentokrát na pomoc Charlie Parker, jemuž Louis s Angelem sami nejednou pomohli z úzkých, a hlavně – přijde včas?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2012 , BB artOriginální název:
The Reapers, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zabijáci. Přihlašte se a napište ho.
Pro mne to byl re-reading. Poprvé jsem četla někdy před šesti sedmi lety a tehdy si pamatuju, jak jsem se smála u dialogů mezi Angelem a Louisem. Tentokrát, když jsem začala číst knihy v sérii přesně po sobě, to mělo trochu jiný punc. Většinu knihy se řeší Louisova minulost, která byla zmíněna již v předchozích dílech, ale tady je to zcela zaměřeno na tuto "komicko-elegantní" dvojku. Ono je tam těch dvojek víc a musím říct, že všechny sympatické. A i když je to série o Charliem Parkerovi, tak tentokrát mi ten jeho odstup přišel celkem vhod. Oblíbila jsem si Willieho a Arna s jejich humorem.
Trochu mě nebavil začátek knihy, pomalé tempo, nemohl jsem se začíst, ale nakonec se to rozjelo a druhá půlka knihy je svižná, napínavá a závěr je skvělý.
Kniha Zabijáci v seznamech
2008 | Kniha ztracených věcí |
2006 | Černý anděl |
2017 | Vlk v pasti |
2007 | Nokturna |
2001 | Polibek smrti |
Knižní sérii Charlie Parker zbožňuju i díky tomuhle extrémně povedenému "párečku zločinců". Napadá mne teď jen jedno vhodné přirovnání - při čtení jsem chrochtala blahem.