Kámen a pírko přehled
Patricia Shaw
Charlotte Hamiltonová série
1. díl >
Začátek nového života v Austrálii byl pro mladičkou Sibell krušný. Loď, na níž plula z Anglie, ztroskotala a dívka přišla o rodiče. Je ztracená v neznámé zemi, bez přátel a příbuzných, a tak požádá o místo sekretářky a společnice u statkářky Charlotte Hamiltonové uprostřed Severního teritoria. Drsný život na odlehlé dobytkářské farmě představuje pro upjatou Angličanku šok a Charlottini synové na ni zpočátku hledí s podezřením. Po tragédii, která se stane její zaměstnavatelce osudnou, se Sibell musí ujmout vedení domácnosti a časem si získá uznání rodiny. Objeví v sobě rovněž nečekanou sílu a v Charlottinu synu Zackovi muže, jehož by mohla milovat. Ale než se začne cítit v Austrálii skutečně doma, bude muset překonat mnohé lidské nástrahy a projít peklem, jaké dokážou způsobit jen běsnící živly...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2005 , Ikar (ČR)Originální název:
The Feather and the Stone, 1992
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kámen a pírko. Přihlašte se a napište ho.
Mám ráda příběhy o osídlování Austrálie. Bylo to neskutečné období. Z chudáka se mohl stát boháč, z lotra vážený občan. K tomu jako kulisa drsná příroda se spalujícím vedrem. A paní Lark to všechno zabalila do příběhu kde nechybí intriky.
Začátek příběhu byl trošku nudný,ale od té části jak Sibell odešla do buše se to už položit nedalo.V příběhu je krásně popsaná austrálská drsná krajina,intriky ale i láska.Jdu na druhý díl.
Kniha Kámen a pírko v seznamech
Austrálie 19. století australská literatura romantika kolonizace Austrálie historické romány dobrodružné romány
2010 | Kámen a pírko |
2009 | Mangový vrch |
2002 | Záliv orchidejí |
2007 | Zátoka bouří |
2006 | Pět vichrů |
Kniha byla zdlouhavá a jak už bylo zmíněno - 488 stran a příběh byl rozdělen jen do pár dlouhých kapitol. Kniha mě moc neokouzlila, ale věřím tomu, že své čtenáře si najde :-)