Chcela mi vziať život přehled
Magdaléna Lunáková
Čarodejnica? Šialená? Čo z toho je pravda? Nina Hamarová sa od detstva pretĺkala životom plným urážok, smútku a hanby. Otec ju nenávidel a spolužiaci šikanovali. Útočisko pred jej osobným peklom nachádzala u jedinej blízkej osoby. U matky. Za jej krutým životom stála jediná vec. Hlas, jeden jediný hlas. Neprestajne sa jej prihováral v hlave. Ničil ju a týral. Ťažké detstvo prinútilo mladú Ninu opustiť rodičov a začať svoj vlastný život v inom meste. Bolo to však správne rozhodnutie? Nájde sa niekto, kto jej pomôže? A ako je možné, že sa jej niekto v hlave prihovára?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chcela mi vziať život. Přihlašte se a napište ho.
Téma je zajímavé, ale forma psaní je bohužel amatérská, jako dobrá slohovka. S tímto tématem by se dala napsat skvělá kniha, navíc jsem se s ním ještě nikdy nesetkala.
Zajímavé téma, nepovedená ich forma, amatérský styl psaní.
Asi těmito třemi charakteristikami lze shrnout právě přečtené stránky.
Hlavním problémem knihy je určitá citová přepjatost a nevěrohodně popsané emoční scény.
Samotná dějová linka je sice jednoduchá, ale dala by se rozhodně více vytěžit, rozvinout.
Sympatickým postavám by slušelo více přirozenosti a ochoty působit na čtenáře s větší grandiozitou.
Někdy se autorovi nepodaří, dobrý nápad skloubit s literární kvalitou.
V tomto případě dvojnásobná škoda, protože téma slibovalo podnětné čtení.
Knižní novinky (10. týden)
01.03.2020
Kniha Chcela mi vziať život v seznamech
2016 | V zajatí vášne |
2017 | V zajatí strachu |
2016 | Striptérka |
2018 | Láska cez telefón |
2018 | Chcela mi vziať život |
Jednosměrný příběh o mizejícím dvojčeti je opravdu napsán pro všechny i ty, kteří příliš nečtou, a do hlavy se jim toho moc nevejde. Rádoby romantický příběh bez psychologických hlubin přímo volá po nějakém druhém plánu, který by ten prostinký příběh alespoň trochu vyšperkoval. Za necelou hodinku to jde spolykat, aniž zanechá stopu.