Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chceš-li mně své srdce dáti. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Chceš-li mně své srdce dáti v seznamech
1927 | Miluješ-li mne ... |
1932 | Pomsta ženy |
1927 | Láska vždy vítězí |
1930 | Růže z hor |
1927 | Chceš-li mně své srdce dáti |
Románek pro děvčata? No... asi jo, ale zároveň tak trochu detektivka, společenský román, sociální román... prostě takový mišmaš s pokusem o vážnou literaturu.
V zásadě jde o to, že na začátku pifnou jednoho strejdu a zbyde po něm milovaná a milující manželka s dvěma dcerami. Jednu měla s dotyčným strejdou, druhou si vleče už z prvního manželství s bohatým nabobem, což má pro budoucnost ten roztomilý následek, že i když ji smrt tehdy zbavila okovů tyranského muže, zbylo jí po něm (mimo té dcery) ještě dost příbuzných kteří si osobují právo kecat jí do života a výchovy dcer, což s gustem činí zvláště po smrti druhého manžela. Hezky zašmodrchané, že? To ale není zdaleka vše a než-li bude děvčatům dáno spojit své osudy s milovanými muži, čeká je ještě mnoho dějových zvratů a na konci vyjde najevo i to, kdože (a proč) má toho střeleného strejce vlastně na svědomí.
Romantické, přepjaté, pýcha pokořena, padouši zahubeni, místo k zasmání skoro žádné.