Chci jen tebe přehled
Mirka Svěcená
Zůstat, nebo jít? Eva má na první pohled spořádanou rodinu – dvě dcery, dvě vnoučata a muže, který ji před časem podvedl. Eva si není jistá, jestli mu někdy dokáže odpustit. Když se na scéně objeví Martin, charismatický doktor s neuspokojivým manželstvím, napadne ji, že by mohla manželovi oplatit stejnou mincí. Je to ale to, co opravdu chce? Má zahodit třicet let společného života?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chci jen tebe. Přihlašte se a napište ho.
Hlubina, Dotek temnoty a další knižní novinky (45. týden)
05.11.2023
Kniha Chci jen tebe v seznamech
Růžová obálka s velkým srdcem je pěkná, k ději ale moc neladí. Skrývá se pod ní příběh učitelky Evy, ženy věkem přes padesát, maminky a obětavé babičky. Eva žije ve dlouholetém manželství, které ovšem dosti poznamenala nedávná manželova nevěra. Celá rodina, Eva s manželem Liborem, i jejich dospělé dcery se snaží aféru vstřebat a nějak zase fungovat. Jak to dopadne, to už si musíte dočíst.
Líbila se mi uvěřitelnost situací, které hlavní hrdinka prožívá. Děj se zaměřuje nejen na citové zmatky a pletky, ale i na širší rodinný život - na vztahy s dcerami a vnoučaty. Na druhou stranu za oči "mě tahaly" občas nepřirozené slovní spojení nebo dialogy.
Celkově ale knihu chválím a doporučuji, pokud máte chuť na oddechový příběh "ze života" neváhejte a zkuste číst.