Chladná zrada přehled
Dick Francis (p)
David Cleveland, šéf vyšetřovacího oddělení britského Jockey Clubu, pátrá v Norsku po anglickém jezdci, který zmizel ze zdejšího závodiště i s pytlem peněz ze vstupného. Proč by slušně vydělávající žokej kradl nikterak výraznou částku? Proč by to udělal tak očividným způsobem? A proč by navíc opouštěl manželku, kterou podle všeho hluboce miloval a s níž čeká dítě? Otázek bez odpovědí přibývá, stop je zoufale a mladý vyšetřovatel opětovně naráží na nedůvěru okolí i úskalí neznámého prostředí. Z anglického originálu Slay-Ride z roku 1973 přeložila Jaroslava Moserová-Davidová. Vydání třetí, v Euromedia první.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2015 , Knižní klubOriginální název:
Slay-Ride, 1973
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chladná zrada. Přihlašte se a napište ho.
Autor se věnuje detektivkám z prostředí dostihového sportu. Tentokrát opět vychází od koní, ale příběh nás zavede trochu jinam a kromě pěkné zápletky tam nalézám i hezké úvahy hlavní postavy a napětí ve starém "historickém" pojetí či stylu.
Pěkná detektivní akniha z prostředí koňských dostihů. Při dostizích jsou ztraceny peníze ve velkých pěti pytlích. Je podezřelý jezdec Bob, není znám důvod jeho zmizeni ani jeho manželce. Najde se v jeho jezdecké přilbě klíč, odkud je, je úkol detektiva Davida. Kniha se táhla, průměr.
Kniha Chladná zrada v seznamech
vraždy koně peníze Norsko zrada koňské dostihy sázky
1991 | Smrt favorita |
2003 | Chladná zrada |
2008 | Oheň a bič |
1998 | Až za hrob |
2008 | Drahý čas |
Napínavé čtení, které tentokrát moc nezahřeje, jako spíš pěkně po norsku zchladí. Výjimečně jsem i docela brzo uhodla "zloducha", a to se mi moc často nestává :)
Zajímavá zápletka, čtenář se i něco málo přiučí, prostě paráda.