Chlapec s kamínky (2018) | Databáze knih

Chlapec s kamínky přehled

Chlapec s kamínky
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372311/bmid_chlapec-s-kaminky-MnM-372311.jpg 4 262 262

Elsa Préauová je zcela obyčejná důchodkyně. Jako všechny podobné osamělé staré dámy, i ona bývá tak znuděná – zejména v neděli –, že pozoruje, co se děje u sousedů. Velmi rychle si uvědomí, že u rodiny, která se usadila ve vedlejším domě, je něco špatně. Dvě sousedovic děti vypadají naprosto normálně, ale čas od času se objeví další chlapec – smutný, hubený, zjevně se s ním nezachází dobře. Dítě, které vypadá, že volá o pomoc. Dítě, které jí připomíná jiné… Vyzbrojena svou odvahou a jistotou, Elsa je posedlá jediným úkolem: pomoct tomuto malému chlapci. Ale co může dělat, když jí policie i sociálka tvrdí, že chlapec neexistuje? A kdo je doopravdy Elsa Préauová? Zmatená starší dáma? Babička, která trpí osamělostí? Nebo žena, která věří tomu, co vidí?... celý text

Detektivky, krimi Romány Thrillery
Vydáno: , Motto

L'enfant aux Cailloux, 2011

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chlapec s kamínky. Přihlašte se a napište ho.

stoceska
předevčírem 4 z 5

Z počátku jsem byla velmi zmatená, text mi nedával smysl a děj mě nudil. Ale následně jsem to brala jako takové okénko do mysli, která je velmi inteligentní, nicméně vykazuje známky duševní poruchy (schizofrenní myšlení, bludy, aj.). Důraz byl kladen na pro mě nepodstatné detaily a popisy (několik odstavců, které pro mě nebyli vypovídající) a to podstatné bylo shrnuto ve dvou třech větách. Některé věci na první dobrou nedávají smysl a logiku. Ale pokud se vžijeme do hlavní postavy, tak to začne smysl a logiku dávat, i když hodně osobitou. Jen chci dodat, že tyto rysy duševní poruchy nevylučují děj a závěr knihy a naopak závěr nevylučuje duševní onemocnění. Z psychologického hlediska velmi zajímavě napsaná kniha.

Gabča67
03.04.2024 5 z 5

Do knížky jsem se začetla od prvních stránek a přečetla jsem ji za 3 dny. Těšila jsem se na každou chvilku čtení, krátké kapitoly měly spád a zápletka postupně gradovala až do překvapivého závěru. Thriller není můj oblíbený žánr a vlastně ho vůbec nevyhledávám, ale možná je to škoda. Občas bych mohla udělat výjimku a zpestřit si svůj čtenářský život.

AlenaF
18.03.2024 5 z 5

Tato kniha mi ležela v knihovně dost dlouho. Téma šikana a zneužívání mě odrazuje. Nakonec jsem knihu přečetla za dva večery a byla jsem mile překvapená. Zvídava, lépe zvědavá stará paní učitelka s pořádným škraloupem z minulosti, ale stále se snažící o nápravu zla pácháneho na bezbranném dítěti.
Pěkný příběh, který chytne za srdce, s překvapivým závěrem. Stojí za přečtení.

Knižní novinky (23.4. - 6.5.)

23.04.2018

Ocenění knihy (1)

2012 - Prix Lion Noir

Kniha Chlapec s kamínky v seznamech

v Mé knihovně150x

Sophie Loubière