Chlapec za klíčovou dírkou přehled
Stephen Giles
Samuelova matka musela odjet, teď je to už několika měsíců. Chlapec od ní jen tu a tam dostane pohlednici, a nesmírně se mu stýská. Když se kamarád zmíní, že v celé věci může mít prsty strohá majitelka jejich domu, zrodí se Samuelovi v hlavě nebezpečný nápad…
Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: 2019 , LedaOriginální název:
The Boy at the Keyhole, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chlapec za klíčovou dírkou. Přihlašte se a napište ho.
Nepravděpodobný příběh Samuela Claye mi připomněl Vlak dětství a naděje Věry Sládkové, které se taky povedlo vyvolat v čtenáři pocit, že se na hrdiny díváme přes vypouklé zrcadlo, což je dáno zřejmě snahou předvést neobvyklou, vyšinutou situaci očima dítěte. Vrátím li se k Chlapci za klíčovou dírkou tak se domnívám, že se autor zasekl na vytváření ponuré atmosféry a představování dětské bezmoci až zapomněl na příběh a že by ho měl nějak uvěřitelně zakončit.
Knihy si obvykle podle obálky nevybírám. Věřím kvalitním recenzím, komentářům, ověřenému autorovi a anotaci. Tato kniha mi však padla do oka v prodejně LK a obal byl tak zajímavý, že jsem neodolala. Mysteriozní příběh o podivném, osamělém chlapci, který zoufale čeká na nepřítomnou maminku, mě dojal i vyděsil. Je to taková jednohubka, dporučuji.
Knižní novinky (44. týden)
27.10.2019
Kniha Chlapec za klíčovou dírkou v seznamech
Kdyby tento příběh vyprávěl sám chlapec, byl by styl, jakým je knížka napsaná, odpovídající a přijatelný. Takto mi svou jednoduchostí nevyhovoval a rozvláčné opakování a zbytečné prodlužování děje taky ne. Celé je to pochmurné a smutné, nelíbilo se mi to.