Chlapec ze sněhu přehled
Chloe Mayer
Válečný román odehrávající se v roce 1944 mimo bojiště. V jedné anglické vesnici mají velice aktivní domobranu, bedlivě sledující německého zajatce Hanse, který sem je přidělen na nucené práce. S Hansem se skamarádí malý Daniel, chlapec milující pohádkové příběhy a žijící ve svém vlastním kouzelném světě. Sblíží se s ním však i jeho matka Annabel, jejíž muž bojuje na frontě. Přátelský a snad i milostný vztah mezi Angličankou a Němcem je místním lidem trnem v oku a nabírá překvapivé, hrozivé a nakonec i zničující obrátky.... celý text
Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: 2019 , ArgoOriginální název:
The Boy Made of Snow, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chlapec ze sněhu. Přihlašte se a napište ho.
Po této knize jsem sáhla nahodou a musím říct že byla velice krásně napsaná ovšem velmi smutná. Příběh plný melancholie a neopetovane mateřské lásky. Dej samotný celkem průměr
Smutný příběh 9leteho Daniela a jeho pouto k matce která mu ani kousek lásky neopětovala.
Knižní novinky (22. týden)
26.05.2019
Kniha Chlapec ze sněhu v seznamech
Hlavní postavy:
Chlapec Daniel, který trpí nevšímavostí a chladností své matky a je ochoten pro získání její pozornosti udělat cokoli. Nejcennější jsou pro něj chvíle před spaním, kdy mu matka čte pohádky a on proto zůstává v pohádkovém světě i v realitě a tu si pohádkám přizpůsobuje.
Jeho matka Annabel, která se nikdy nevzpamatovala z traumatu porodu a pokouší se alespoň hrát roli matky.
Tajemný německý zajatec Hans, který se sblíží jak s Danielem, tak s jeho matkou.
Epizodně se objevující otec, vyrovnávající se s traumaty z fronty.
Celé to slibovalo zajímavé čtení, ale nějak jsem se ho nedočkal. Začátek rozplizlý, zhruba ve třetině dostává příběh konečně spád, bohužel se brzy začne opakovat a nikam se neposouvá. Závěr je pak překvapivý až šokující, ale na vylepšení dojmu už mi to nestačilo.
Ano, příběh má Andersenovu náladu, místy krutost bratří Grimmů, ale ten pohádkový motiv mi prostě nesedl.
Škoda promarněné příležitosti.