Chmurná sklizeň přehled

Chmurná sklizeň
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30763/chmurna-sklizen-E6z-30763.jpg 4 18 18

Napínavý příběh je situován do australského venkovského sídla, kam se sjíždějí členové početné rodiny a jejich přátelé, aby společně pomáhali při podzimní sklizni jablek. Uprostřed této idylické atmosféry je spáchán zločin. Před čtenáři se otevírá příběh s důmyslnou zápletkou, příběh plný napětí, zvratů a falešných stop, příběh okořeněný často velmi nečekanými a spletitými vztahy mezi jednotlivými postavami – příběh, jehož rozuzlením bude zaručeně překvapen i ten nejzkušenější čtenář detektivek. Kniha je napsána v duchu a s většinou znaků typických pro detektivky Agathy Christie.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Mladá fronta

Grim Pickings, 1988

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chmurná sklizeň. Přihlašte se a napište ho.

Izu
15.11.2022 5 z 5

Přečteno po letech znovu a opět musím jen konstatovat že je to úžasná detektivka.

cinatit
14.09.2022 5 z 5

Vynikající detektivka. Často se mi nestává, abych četl dlouho přes půlnoc a hned po probuzení už ležel v knize znovu. Velká škoda, že u nás nevyšly i další romány této výborné spisovatelky s novinářkou Verity-Birdie.

Naias
12.11.2017 5 z 5

Už som sa viackrát dočítala, že tá či oná detektívka je ako od Agathy Christie, čo ma navnadilo a následne sklamalo. Ale tentoraz nie. Je to pošušňáníčko. Nemôžem inak, len zopakovať, čo napísali predo mnou – vynikajúca klasická detektívka v anglickom štýle.

A propos, prekladatelia stále melú o pijaviciach, pretože v originále stojí leech, čo po anglicky znamená pijavica. Tie v austrálskej záhrade byť môžu (https://australianmuseum.net.au/leeches) a dávajú sa, na rozdiel od kliešťov, dolu pomocou soli, tak ako sa spomína v tejto knihe.

Kniha Chmurná sklizeň v seznamech