Chobotnice přehled

Chobotnice
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31670/chobotnice-31670.jpg 5 50 50

Znáte klasické filmy světové kinematografie Leaving Las Vegas, Ztracený víkend nebo Dny vína a růží? Všechny mají něco společného není tam důležité místo, prostor, ani čas, ale to co se odehrává s člověkem, jehož duše propadla alkoholu. Pokud Vás takové věci zajímají, potom byste neměli minout knihu Lubomíra Černíka, která mistrně popisuje propad talentovaného herce, jehož si řečený démon zcela podmanil. Jedná se o autobiografický příběh, zapadlý skvost české literatury.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chobotnice. Přihlašte se a napište ho.

Lili2
29.09.2024

Chtěla jsem si čtení spestřit lahvinkou něčeho ostřejšího, ale udělalo se mne špatně hned na začátku. Odstrašující případ. Až druhý večer, když už jsem byla začtená za polovinou knihy, jsem si dala Proseco. Pak jsem si pustila Ve znamení Raka.
Ten film, o kterém píše v závěru knihy, a který hrál pod parou, nevím zda to byl právě Ve znamení ...., tam běžel kolem sanitky, nikoliv z a s kufříkem, a mluvil zde. Že by to byl ten o tom Kašparovi? Ale to zase neodpovídá časově. Podle mě v těch odmašťovnach byl od r. 1964.
Asi si ho oblíbil rejža Herz, že ho obsazoval do asi 4 filmů.
Černik ve své biografii nevzpomíná na Večerní Brno.

katasukivasukim
15.04.2024 4 z 5

Tak, musím uznat, že alkohol je opravdový ďáblův povedený kousek.
Těžko odolat, těžko bez něj žít.
Soudě, dle knihy. Kdo si tím neprošel nepochopí.A asi nikdo z nás, si tím ani projít nechce.Sugestivně napsané řádky, které napsal a prožil sám alkoholik.Za mě teda masakr. Já jen doufám, že nikdo z mých blízkých nikdy nezakusí tuto hrůzu, být alkoholikem.

engelbert
28.12.2023 4 z 5

Je to tedy dost působivý popis situace. Ti neodbytní ďáblíci v hlavě a ta spoušť všude kolem.

Kniha Chobotnice v seznamech