Cholesterol - Přirozená regulace hodnot krevního tuku přehled
Rolf Meier
Přirozená regulace hodnot krevního cukru. Naše tělo produkuje denně cholesterol a v různém množství ho přijímá v potravě. Aby bylo možno hodnoty krevního tuku udržet ve zdravé rovnováze, je nezbytný vyvážený způsob života. Tento užitečný rádce vám spolehlivě pomůže rozlišovat "dobrý" cholesterol od "špatného" a vysvětlí, jak můžete suverénně řídit vaše hospodaření s cholesterolem pomocí správné výživy a dostatku pohybu. S tabulkami živin, tipy pro udržení kondice a chytrými recepty budete mít i vy svou hladinu cholesterolu pod kontrolou.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cholesterol - Přirozená regulace hodnot krevního tuku. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (1)
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Cholesterol - Přirozená regulace hodnot krevního tuku v seznamech
v Právě čtených | 1x |
v Přečtených | 2x |
v Knihotéce | 1x |
Štítky knihy
cholesterolAutorovy další knížky
2008 | Cholesterol - Přirozená regulace hodnot krevního tuku |
2009 | Úspěšná práce s týmem |
Autorem není lékař, ale novinář. A navíc překlad je katastrofální. Kostrbatá šroubovaná souvětí můžete číst i několikrát po sobě a stejně si nejste jisti významem. Překladatelka nezná chemické, lékařské apod. názvosloví a vytváří nová a nesmyslná slovní spojení ("složené nenasycené mastné kyseliny"). Místo českých zavedených názvů používá nezvyklé varianty: místo slova "vláknina" píše "balastní látky", místo sousloví "nákupní seznam" píše "seznam nákupu". Vůbec ji nenapadlo hladinu cholesterolu uvádět v mmol/l, jak je běžné v Česku, ale používá g/l - zřejmě používané v Německu. Čtenář tak nemá šanci porovnat si např. své výsledky z české laboratoře s hodnotami v knize.
V knize se též vyskytují vysloveně nepravdivé informace: podle knihy se např. trans-mastné kyseliny v přírodě téměř nevyskytují (s výjimkou bachoru přežvýkavců). Přitom ve skutečnosti např. mléčný tuk jich běžně obsahuje cca 5%.
Myslím, že kniha může udělat víc škody než užitku.