Chov papoušků - chovatelská příručka přehled
Rosemary Low
Světoznámá chovatelka Rosemary Low představuje nejnovější publikaci, která se tentokrát věnuje všeobecnému chovu papoušků v lidské péči. V knize píše o druzích vhodných pro chov, výživě a krmení, voliérách, ručním odchovu a dalších všeobecných chovatelských tématech. Autorka v publikaci uvádí své praktické zkušenosti, které načerpala jak ve svém vlastním chovu, tak jako kurátorka významných ptačích parků.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chov papoušků - chovatelská příručka. Přihlašte se a napište ho.
Výborné. Kniha dává ucelený přehled o chovu všech druhů papoušků. Vedle obecných informací, se v knize objevují i některé speciality ke konkrétním druhům. Velmi vhodné pro lidi, kteří by s chovem rádi začali a třeba neví, jakým druhem a podobně. Díky knize si člověk udělá přehled, jaký druh je náročný a jaký ne a pak už se může zaměřit jen na něj.
V knize se dále objevují zkušenosti nejrůznějších chovatelů.
Kniha Chov papoušků - chovatelská příručka v seznamech
2002 | Proč můj papoušek...? |
2002 | Arové v přírodě i lidské péči |
2004 | Amazoňané |
2015 | Chov papoušků - chovatelská příručka |
2003 | Amazónci rodu Pionites |
Výborná kniha, jednoduše a stručně napsaná. Jsou zde doporučení papoušci pro začátečníky - nás se konkrétně týká mníšek šedý (v knize popsaný jako hlučný - sakra!). V knize je velice rozepsaná část o velikosti klece i voliér, velikost a typ budek (na jaře budeme stavět, je to velice podrobně rozepsáno - tvar, rozměry, vhodný materiál). Je zde popsaná výživa a krmení. Ruční odchov mláďat a typy jak krmit. Autorka má bohaté skutečnosti a proto není kniha napsaná složitě jako nějaká encyklopedie, ale pro normální lidi "laiky", kteří se chovem ptáků teprve nově zabývají.