Chráním Tě přehled
Nika Peas (p)
Luciin život poslední dobou připomíná horskou dráhu. Jen je tam mnohem víc těch „dolů“ než „nahoru“. Její sestra onemocněla roztroušenou sklerózou, a jelikož není na světě nic, co by Lucie pro svou milovanou Ivetku neudělala, začne jí nejen pomáhat s každodenním chodem domácnosti a starostí o dvě děti, ale brzy dospěje k zásadnímu rozhodnutí – musí co nejrychleji vydělat závratný obnos peněz na speciální přístroj, který sestřinu nemoc sice nevyléčí, ale alespoň zpomalí její průběh. Kývne proto na první lukrativní nabídku, která jí přijde do cesty, a ocitne se v Itálii jako vychovatelka v rodině se třemi dětmi, které nedávno přišly o maminku. To, co se zprvu zdá jako rozptýlení od vlastního útrpného osudu, se brzy promění v ještě větší kolotoč, než by si Lucie dokázala představit. Zvlášť když jí do života vstoupí horkokrevný Stefano a přinese s sebou nejen překvapující vášeň, ale i záplavu nečekaných komplikací... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chráním Tě. Přihlašte se a napište ho.
Na tuhle knihu mě nalákala už ukázka v jiné knize, kterou jsem od nakladatelství Moje romantika četla. Líbí se mi, že jejich knihy jsou pro mě taková oddechovka vždy, když potřebuju něco nenáročného na čtení s kapkou romantiky nebo erotiky.
Musím říct, že jsem vždy ráda, když se autoři pustí v knize do něčeho nového. Tady to byla nemocná sestra hlavní ženské postavy. Ještě jsem se s roztoušenou sklerózou v knize nesetkala, myslím.
Na první pohled zaujme čtenáře lehce vyzývavá obálka. Minimálně můj přítel je vždy zaregistruje a hned se zajímá co že to čtu. Za mě i sedí ke knize. Plus se mi líbí detaily papriček.
V knize Chráním tě se Lucie vydává do Itálie dělat chůvu dětem, které přišly o matku a zároveň si v bohaté rodině chce vydělat peníze pro svou již zmíněnou nemocnou sestru, aby jí při boji se zákeřnou nemocí pomohla. Tohle se mi celkově na knize moc líbilo, ten důraz na rodinu, vztahy, vzájemnou pomoc. Lucka byla fajn ženská, empatická.. jednoduše naprostý rozdíl hlavy rodiny Stefana. Ten si zakládá na dobrém jméně rodiny, myslí si, že i děti by neměly ukazovat emoce po ztrátě matky. Jenže s tímhle jeho ledovým životem naprosto zatočí právě Lucka nebo-li Lucia. S dětmi si hraje stylem, který on vůbec nechápe, dům je vzhůru nohama a jeho pohled, kterého se každý děsí, na ni absolutně neplatí.
Bylo skvělé, jak se mu Lucie nebála vmést do obličeje co so myslí. Chovala se k dětem empaticky, rozuměla jim. Bavilo mě, když jí pak postupně nenápadně začal propadat i Stefano a z ledového čumáku se stával docela fajn chlap. Četlo se to celkově samo.
Jen by mi v knize nevadilo trochu více originality, méně předvídatelnosti a klidně více rozepsání. Místy mi to přišlo docela rychlé.
V hvězdičkách bych to viděla kolem 3,7
Zrádci krve, Věž a další knižní novinky (22. týden)
28.05.2023
Kniha Chráním Tě v seznamech
v Mé knihovně | 116x |
Další skvost od @mojeromantika_cz zařazuji do přečtených knih a zároveň i do těch oblíbených.
Lucie vezme práci v Itálii jako chůva tří dětí, které přišly o maminku. Jejím cílem je vydělat potřebné peníze pro svou sestru Ivet, která trpí nevyléčitelnou nemocí, a to roztroušenou sklerózou a mohla si tak pořídit přístroj, který zpomalí průběh její nemoci. Abych hned na začátek vysvětlila důvod, proč jsem si knihu vybrala - zaujala mě svým popisem a také tím, že se v ní řeší RS nebo-li roztroušená skleróza. Toto téma mi totiž není vůbec cizí a bohužel někdo z mých blízkých touto nemocí trpí. Vím, co to obnáší, a tak mě tato tematika zajímá.
Lucie je skvělá žena, která se dokáže vcítit do druhých, umí naslouchat, podpořit a v neposlední době se umí krásně postarat o děti. Toto všechno ovšem neumí její šéf aka hlava rodiny, kterého přezdívá “Signore Devil. Jde mu především o dobré jméno rodiny, nemá rád emoce, a tak učí svá vnoučata, ať je potlačují. To si ale neměl do domu pustit Lucii, která mu bez problémů rázně sdělí, co si myslí.
Postupem času Stefano nebo-li Signore Devil pookřeje a ta malá panovačná ženská ze zapadákova (ano, z Česka) mu přiroste k srdci. Líbí se mi, co s ním udělala a jak ho dokázala změnit ona, ale i ty úsměvy, které dokázala vyčarovat jeho vnoučatům na rtech.
Kniha se mi velmi líbila, četla se sama a vše na sebe hezky a plynule navazovalo. Řekla bych, že je to kniha vhodná na oddech, člověk nemusí přemýšlet a chvílemi se i zasměje, ať už díky vtipným konverzacím a nebo díky romantickým chvilkám. Možná to šlo všechno trochu rychleji a uvítala bych táhlejší příběh, ale i tak mě kniha nadchla a zpříjemňovala mi mé čtecí chvilky.
Bonusová kapitola nezklamala a událo se v ní něco velmi důležitého a kouzelného.