Chřestýš Callahan přehled
Juraj Červenák
Když Chřestýš Callahan tasí kolt, štvanci padají po tuctech. Fantasy western autora cyklů Černokněžník, Bohatýr, Bivoj a Dobrodružství kapitána Báthoryho. Meče vystřídaly kolty, ale jedno se nezměnilo – příběhy nabité drsnou akcí. Od fantasy westernu okořeněného hororem se neodtrhnete. Meče tentokrát vystřídaly kolty, ale jedno se nezměnilo – stále tu jsou příběhy nabité drsnou akcí. Divoký západ, vyprahlé arizonské pohraničí, bandité, nájemní vrazi, děvky a indiánští hrdlořezové. Lovec hlav Callahan brousí divočinou, rty popraskané jako vysušené bahno na březích Rio Pecos. Když tasí kolt, bandité a další chátra padají jak mouchy. Ale jednoho dne se objeví další protivník: démoni, kteří se živí lidskou krví, přízraky ze starých chrámů, mrtví, kteří odmítají žít v hrobech a čekají a číhají… Poradí si Callahan i s tímhle nebezpečím?... celý text
Povídky Literatura slovenská Fantasy
Vydáno:Interpreti: Vasil Fridrich
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chřestýš Callahan. Přihlašte se a napište ho.

(SPOILER)
Fajn oddechový fantasy western, pro mě jsou všechny tři příběhy jen trochu moc napsané podle jednoho mustru.
Využití reálných a Mayových postav milé, škoda, že jsme se nedočkali další povídky o tom, jak slavná dvojice Chřestýše stopuje. Ale vzhledem k žánru chápu, že autor jim chtěl dopřát Bolivian army ending. :)

Nechem byť hnidopich, ale fakt "zombíci", tohto autora môžem, robím mu reklamu kade chodím, ale toto bol pre mňa krok vedľa. Keby to bol film tak hlavnú postavu by musel hrať Chuk Noris.
Knižní novinky (27. týden)
28.06.2020
2009 | ![]() |
2006 | ![]() |
2015 | ![]() |
2017 | ![]() |
Popravdě to nebylo špatné, ale ani vynikající. Čekal jsem ucelený příběh a ne povídky. Myslím si, že jako román by to byl masakr. Tématem bylo našlápnuto.