Chrudimsko přehled

Chrudimsko
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/333942/mid_chrudimsko-ko7-333942.jpg 4 1 1

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chrudimsko. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (1)

DádazPrahy
27.03.2021 3 z 5

Kniha obsahuje 209 fotografií, které představují Chrudimsko, většina je z okresního města. Líbí se mi, že je zde i několik dobových fotografií, např. "Chrudim našich prababiček" i to, že kromě fotografií různých míst je tu také zajímavě zastoupena reportážní fotografie (např. "Rané odpoledne") a portrétní fotografie (např."Chrudimská princezna"). Publikace byla vydána v roce 1989, škoda, že nevyšla o pár měsíců později - pak by se tu asi nemusely objevit snímky takových"zajímavostí" jako např. "Budova OV KSČ a ONV" nebo "Budova Střední průmyslové školy strojnické".
Text seznamuje čtenáře s fakty o Chrudimsku (např. místopis, historie). Do knihy je však včleněn poněkud nevhodně, kde se zcela nepřehledně střídá s fotografiemi (např. text končí uprostřed věty na str. 144 a věta je dokončena až na str. 157, nebo dokonce slovo rozdělené tak, že půlka slova je na str. 168 a slovo pokračuje až na str. 217!) což je velmi nepřehledné - určitě by to šlo udělat lépe, např. vložit stránky s fotografiemi mezi jednotlivé kapitoly.
Líbí se mi úvod - emotivní vyznání spisovatelky Heleny Šmahelové, rodačky z tohoto kraje.
Závěr: kniha nabízí mnohé zajímavé fotografie, některé jsou nadčasové (přírodní krásy), jiné mají už svou hodnotu jako kronika doby (život na Chrudimsku v 80. letech). Jako představení krás tohoto kraje pro čtenáře, který Chrudimsko nezná, je však asi dnes už tato kniha překonána - tento malebný kraj by si zasloužil nějakou aktuální knihu současných fotografií.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Chrudimsko v seznamech

v Přečtených1x
v Knihotéce4x