Čierna kniha katolíckej cirkvi ... a neuveď nás do pokušenia přehled

Čierna kniha katolíckej cirkvi ... a neuveď nás do pokušenia
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113060/cierna-kniha-katolickej-cirkvi-a-neuved-nas-do-pokusenia-113060.jpg 4 71 71

Katolícka cirkev si už dvetisíc rokov nárokuje vedúcu pozíciu vo sférach morálky a duchovna – a pritom veriacich podchvíľou znepokojuje škandálmi. Cirkevní predstavitelia reagujú vždy rovnako: tvária sa, že nič nevidia a nepočujú. Michael Hebeis poukazuje na to, že túžba po moci a ignorovanie obetí majú korene v systéme katolíckej cirkvi. V knihe uvádza zoznam hriechov a prešľapov, ktoré siahajú od antisemitizmu až po pedofíliu, a naznačuje, ako bezohľadne cirkev v niektorých prípadoch presadzuje svoje záujmy. Mali by si ju prečítať nielen kritici cirkvi, ale aj sklamaní veriaci.... celý text

Duchovní literatura Náboženství Historie
Vydáno: , Noxi
Originální název:

Schwarzbuch Kirche... Und führe uns nicht in Versuchung , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čierna kniha katolíckej cirkvi ... a neuveď nás do pokušenia. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

vlkodlaq
předevčírem 5 z 5

Uznávám, tohle dílo není zrovna snadno čitelné, ale o to bohatší je obsahem. Komukoliv, kdo by se snad chtěl zastávat církví, kniha nastiňuje, jaký zločinecký klub to je. A to samozřejmě kniha odhaluje jen to, na co se přišlo. Toho, na co se nepřišlo, bude ještě mnohem víc.
Jak může věřící vědět byť jen procento z toho a přesto jít do kostela??
Jediné vysvětlení, které mě napadá, je hrubý, ale opravdu tristní nedostatek informací a nezájem o ně.
Nebo pokrytectví.

kannibal28
22.08.2022 2 z 5

čakal som od tejto knihy o mnoho viac , já keby že napišem čiernu knihu cirkvi tak to by bol riadny masaker. Malo tam byť viac o obetách ,nkvizicii, križacke vypravy , terorizmus v mene boha zneuživanie deti atd.


Jack Bauer
26.05.2022 2 z 5

Velmi zajímavá kniha o prolhané, nečestné, zločinecké církvi plné pedofilů, která mě ale nějak nebavila číst, asi stylem psaní. Vše vím i bez této knihy, kde jsou jen shrnutá fakta a historie. každý, byť sebeméně věřící člověk je vlastně blázen. Když se za svou víru stydí, tak místo Boha použije že věří v něco mezi nebem a Zemí, moderněji už se používá Vesmír a úplně nejmordeněji kvantová fyzika, která dokazuje už i exinstenci Boha.Kniha vlastně nepřináší nic nového co bychom nevěděli z médií, takže pro mě takové zbytečné čtení, ale zase je dobře, že to někdo napsal a zvěřejnil pro neznalé. Veškeré páchané zlo Ve jménu Boha!!! To mě hlava nebere. Copak se ještě nikdo nezamyslel nad tím, kolik ten DOBROTIVÝ Bůh napáchal zla?

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (11. - 17. 9.)

10.09.2012


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čierna kniha katolíckej cirkvi ... a neuveď nás do pokušenia v seznamech

v Přečtených96x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených4x
v Knihotéce70x
v Chystám se číst38x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech2x