Cinder přehled

Cinder
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541791/bmid_cinder.jpg 4 2233 2233

Měsíční kroniky série

Rušné ulice Nového Pekingu se hemží lidmi a androidy. Populaci devastuje smrtící nákaza. Z vesmíru tomu přihlížejí krutí měsíční lidé, kteří čekají na správný okamžik. Nikdo netuší, že osud Země spočívá v rukou jediné dívky, která se jmenuje Cinder. V tomto napínavém knižním debutu pro mládež, prvním ze čtyř svazků, představuje Marissa Meyerová čtenářům nezapomenutelnou hrdinku a mistrně vytvořený nový svět, který je pohltí.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Alicanto (Egmont ČR)

Cinder, 2012

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cinder. Přihlašte se a napište ho.

_Brunetka_
21.02.2025 4 z 5

Pro upřesnění, hodnotím 4,25*.

Je to oficiální, opravdu jsem objevila další skvělou autorku fantasy knih. Obecně mám ráda retellingy a musím říct, že tenhle se povedl. S. J. Maas má určitě solidní konkurenci, ale nadále pro mě zůstává královnou ona. Marissa Meyer píše poutavě a do děje vás uvede plynule, což zapříčiní to, že vám nic nebude bránit v tom příběh hltat od samého začátku. Co se týče světa, který vystavěla, tak před tím smekám pomyslný kloubouček. Vždy žasnu nad představivostí spisovatelů, kteří vystaví úplně nové světy se specifickými pravidly, tvory, názvy,… Navíc, s převyprávěním Popelky jsem se ještě nesetkala. Hlavní hrdiny jsem si oblíbila, Cinder je celkem specifická tím, že z části funguje jako robot, ale přesto nejde popřít člověka uvnitř ní a povahově mi sedla. Princ Kai mě bavil a navzdory tomu, že toho v jisté chvíli měl na svých bedrech hodně, nějak se s tím popasoval. U některých sarkastických „přestřelek“ jsem se dost nasmála. Romantická linka zde patří spíš k těm nevinným a roztomilým, ale mně se líbila (nijak neupozaďuje příběh). Po celou dobu čtení jsem se nenudila, a přestože některé momenty byly očekávané, i tak došlo na zvraty a moje překvapení. Zaskočil mě poměrně otevřený konec, ale očekávám, že se více dozvím v pokračování, na které se už moc těším! Pokud máte rádi retellingy a fantasy žánr (a Měsíční kroniky vám doteď unikaly), tohle je jasné doporučení pro vás!

marianna7090
18.02.2025 5 z 5

Prečo som toto je nečítala skôr????
Výborné, VÝBORNÉ. Síce so slabším rozbehom, ale potom, POTOM sa to rozbehlo a nevedela som knihu pustiť z rúk.
Asi nebudem veľmi váhať a rovno sa pustím do ďalšej časti.

Lovehorses366
07.02.2025 5 z 5

JAK to mohlo skončit tak jak to skončilo!!!?
Takovéhle konce by se měly zakázat!
Já potřebuji pořádný happyend!!!

Naprosto úžasná kniha!

Knižní novinky (9. týden)

23.02.2020

Kniha Cinder v seznamech

v Přečtených3 014x
v Mé knihovně893x
v Chystám se číst1 063x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)

Marissa Meyer
americká, 1984