Čínska mačka a iné rozprávky přehled
Mika Waltari
Mika Waltari bol nielen vynikajúci rozprávač, ale aj človek s veľkým srdcom. Rozprávky z jeho pera sú príbehmi o ľudskom šťastí i trápení. Autor pozorne, ale zhovievavo pozoruje večný zápas človeka s vlastnou slabosťou. Waltariho príbehy nemajú adresáta podľa veku. Dieťa dychtivo počúva rozprávku o zvedavej čínskej mačke, o topánkach, ktoré sa samy vybrali do sveta, alebo o zaslepenom indickom princovi. Dospelí zasa vnímajú múdrosť, životnú skúsenosť a rozprávačskú brilantnosť, s ktorou Waltari svoje príbehy podáva.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2004 , Ikar (SK)Originální název:
Kiinalainen kissa, 1932
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čínska mačka a iné rozprávky. Přihlašte se a napište ho.
Úžasná knížka. Četla jsem ji synovi před spaním a strhla i mne. Dlouho už jsem neviděla tak kvalitní pohádky, jak příběhem tak ilustracemi. Skvělá, určitě si ji přečtu znovu.
Skvělá knížka pohádek, které mají co říct. Všechny jsou opravdu kouzelné a nějaké mají skryté to poslání. Četlo se to samo a někdy se k nim určitě vrátím.
Kniha Čínska mačka a iné rozprávky v seznamech
pohádky pro děti finská literatura
Část díla
2005 | Jeho království |
2004 | Tajemný Etrusk |
2002 | Krvavá lázeň |
2004 | Nepřátelé lidstva |
Trochu jiné pohádky než známe z našich končin, některé fantasy, některé filozofické a s duchovním poselstvím. Prckovi bych je asi úplně nečetla, spíš ať si to nechá do dospělosti, až bude moct jít trochu víc mezi řádky. Sama si nejsem jistá, že jsem kolikrát pochopila, co chce autor říct.