Čínská ruleta: Příběh bohatství, moci a korupce v současné Číně přehled

Čínská ruleta: Příběh bohatství, moci a korupce v současné Číně
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509782/bmid_cinska-ruleta-pribeh-bohatstvi-moci-CHg-509782.jpg 4 10 10

Skutečný příběh člověka, který pronikl do nejvyšších pater čínské komunistické strany Kniha ukazuje příčiny i odvrácenou tvář hospodářského vzestupu Číny na přelomu tisíciletí. Desmond Shum se svou neméně ambiciózní ženou Whitney se díky kontaktům s vrcholnými představiteli komunistické strany pustili do gigantického projektu: vybudování logistické základny pekingského mezinárodního letiště. Když se měl projekt úspěšně rozběhnout, změnila strana pravidla podnikání. Došlo dokonce k popravám či dlouholetému věznění za skutečnou či domnělou zpronevěru. Aféře se nevyhnula ani rodina premiéra Wen Ťia-paa, která se vzdala majetku ve prospěch státu a udělala z Whitney obětního beránka. Kniha je unikátním nahlédnutím do fungování čínského systému, ukazuje nemilosrdný boj o moc mezi potomky „rudé aristokracie“, z nichž tím nejúspěšnějším se nakonec ukázal dnešní čínský vůdce Si Ťin-pching.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Ekonomie a obchod
Vydáno: , Vyšehrad

Red Roulette, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čínská ruleta: Příběh bohatství, moci a korupce v současné Číně. Přihlašte se a napište ho.

Günter
26.08.2024 4 z 5

Velmi povedený náhled do fungování čínské komunistické mašinerie a lidí využívajících tento zkorumpovaný systém.

nula87
08.05.2023 4 z 5

Šílená jízda korupce, budování vlivu, známostí a businessu mezi komunistickou elitou, a téměř nepředstavitelnéých balíků peněz. A taky zatýkání, poprav, únosů a ztracených lidí mezi tím vším.

lalela
16.04.2023 5 z 5

Jak lze nahlédnout do života v Číně, kde komunistická strana je gigant, přes kterou nejede vlak, bují tam korupce, smetánka si létá soukromými tryskáči do Evropy a USA za nákupy. Vlivní a bohatí se předhánějí, kdo bude mít lepší styky, lepší auta. Vše je výrazem postavení, a moci. Kniha je opravdu dobrou sondou do života, který je odlišný od našeho. Vše co v Číně uděláte, má skrytý význam, takže musíte nejlépe pečlivě předvídat. Kamarádit se s těmi správnými lidmi a nejraději zapřít svůj původ, pokud není dobrý.
Když knihu čtete, přijde vám to trochu jako fikce, protože je to natolik odlišný život od toho našeho evropského. V celé knize létají peníze, ale ne obyčejné, peníze v řádech milionů, desítek milionů, ztrácejí se tam lidi, každý na někoho něco ví, a ve správnou chvíli to použije.
Kniha se mi moc líbila, a tak si říkám, není lepší žít v té naší malé zemičce?

Tichý pláč, Papírový palác a další knižní novinky (9. týden)

26.02.2023

Kniha Čínská ruleta: Příběh bohatství, moci a korupce v současné Číně v seznamech

Autorovy knížky

2023  82%Čínská ruleta: Příběh bohatství, moci a korupce v současné Číně