Cipískova loupežnická knížka přehled
Václav Čtvrtek (p)
Televizní večerníčky ožívají na stránkách knihy. Můžete se těšit na další příběhy ze života známé rodinky z lesa Řáholce - Rumcajse, Manky a především jejich synka Cipíska. Dozvíte se Jak Cipísek chránil jelení studánku, pomohl uspat ježka nebo střelil knížepánovi sojku. Knížka, doplněná klasickými ilustracemi Radka Pilaře, nesmí chybět v žádné knihovničce.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cipískova loupežnická knížka. Přihlašte se a napište ho.
Pohádky byly celkem obtížné, ale to mě zase baví, protože to je pro nás výzva. Skoro pokaždé jsme se snažila s dětmi pohádku krátce převyprávět, abychom si to zopakovali a správně pochopili děj. V knize byla spousta neznámých slov, něco jsme dohledali, něco jsme přešli a nechali být :) Kluci si z knihy pamatují základní věci jako je les Řáholec, že byl Rumcajs dřívě švec a že bydlí všichni v jeskyni. A taky, že kousek město Jičín, který je úplně jiný, než náš Nový Jičín ve kterém bydlíme :)
Kniha Cipískova loupežnická knížka v seznamech
v Mé knihovně | 79x |
1981 | Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky |
2009 | Maková panenka a motýl Emanuel |
1979 | Cipísek |
2010 | Křemílek a Vochomůrka |
1984 | Jak si Slávek načaroval dubového mužíčka |
Cipískova loupežnická knížka se nám líbila mnohem více než Rumcajsova loupežnická knížka, takže jí hodnotíme plným počtem hvezdiček a doporučujeme. :-)