Císařovy kosti přehled
Adam Williams
Kateřina Cabotová viděla ve svých dvaceti letech již tolik smrti, že by to jiným vystačilo na několik životů. Má za sebou totiž zkušenosti z krvavé ruské revoluce, kterou strávila jako zdravotní sestra na nejkrvavějších bojištích ruské fronty. Je krásná, tvrdohlavá a především složitá - úplně stejně, jako byla její matka. Na pokraji revoluce se ocitá i Čína, kam se Kateřina vrací, aby zde pátrala po svém otci. Doprovází ji přitom její blízká přítelkyně Jü Fu-kuej, s níž se seznámila na studiích v Oxfordu. Obě dívky však mají ke své cestě zcela rozdílné důvody. Jü Fu-kuej je zanícená revolucionářka a tajná agentka připravená položit za svoji vlast i život. Kateřina je ztracená duše, která se pokouší zjistit pravdu o vlastní minulosti. A zatímco se na čínských hranicích šikují japonské armády, Kateřina se stává nechtěným nástrojem k vyrovnání účtů dvou mužů, kteří touží po pomstě, a nezastaví se před ničím, co by jim v tom mohlo zabránit. Jü Fu-kuej nakonec zjišťuje, že tou nejsilnější zbraní, kterou kdy který voják měl, je čistá a upřímná láska.... celý text
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 2006 , BB artOriginální název:
The Emperor’s Bones, 2005
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Císařovy kosti. Přihlašte se a napište ho.
Neuvěřitelně zbytečně silná kniha, zkrátit na polovinu a bylo by to fajn. Téma je samozřejmě zajímavé, ale popravdě řečeno se v těch čínských jménech člověk ztrácí a ještě mi přijde, že autor dost nadržuje komunistům.
Kniha Císařovy kosti v seznamech
Podle mého je druhý díl mnohem slabší než první, který má horší hodnocení. Kniha je psaná zdlouhavě, spousta čínských jmen mi jen zamotala hlavu a netušila jsem, kdo je kdo. Politická hra byla dost nepřehledná, čistky, co následovaly, byly popsány fakt živě, krutě. Ale i tak jsem se nedokázala s tím utrpením sžít. Něco tomu chybělo. Kdybych tušila , jak je druhá kniha zdlouhavě psaná, asi bych si nechala vzpomínku na první díl a nekazila si ji. Mám se pouštět do čtení posledního dílu?