Císařství ticha přehled
Christopher Ruocchio
Pojídač slunce série
1. díl
První díl epické sci-fi série Pojídač slunce Byla to válka, kterou nezačal, ve jménu Císařství, které nenávidí, a proti nepříteli, kterému nerozumí. Jedni na něj vzpomínají jako na hrdinu: muže, který spálil nebe a vyhubil krvelačné Cielcin. Jiní ho mají za zrůdu: Pojídače slunce, který bez mrknutí oka zhasil miliardy životů a odvrhl všemocné Sollanské císařství. Hadrian se ale nenarodil jako hrdina, ani jako zrůda, dokonce ani jako voják. Vlastní matka se k jeho porodu dostavila pozdě a jeho život začal v kádi, kde byl vypěstován na objednávku svého otce. Místo nalinkované dráhy inkvizitora fanatické Kaple si volí cestu vyděděnce, která ho provede skrz krvavou řež kolosea, intriky hraběcího dvora až k prvnímu setkání s hrůznými Cielcin, tajemství jejichž původu hrozí otřást samými základy lidského pojetí vesmíru. Hadrian Marlowe se ujímá role mýty opředeného vypravěče v prvním svazku cyklu Pojídač slunce, v němž se snoubí to nejlepší ze space opery a epické fantasy prodchnutými stoickou filozofií a meditacemi nad povahou lidství.... celý text
Literatura světová Sci-fi
Vydáno: 2024 , HostOriginální název:
Empire of Silence, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Císařství ticha. Přihlašte se a napište ho.
Zákon krále Aurory, Jedno temné okno a další knižní novinky (45. týden)
04.11.2024
Kniha Císařství ticha v seznamech
Vezměte Jméno Větru, Dunu, Rudý Úsvit a nějakou tu vaši oblíbenou Space operu..klidně posypte trochou Endera....promíchejte a máte Císařství ticha. Pokud to zní jako váš šálek čaje, jděte do toho...nebudete zklamáni a dle všech ohlasů a booktuberů serie stoupá na kvalitě.
Za mě: Další Space opera, která mě nudila k prasknutí. Próza je fajn, hlavní postava taková no...prostě další "underdog" který se postupně stane/vypracuje v poloboha...nic moc akce, ploché postavy. Pro někoho, kdo chce investovat svůj čas, objevit celý příběh a přečíst všechny knihy, aby získal nějaké odpovědi, by to mohlo být fajn...mě ale nebavila ani Expanze. Příběh se táhne, občas se stejně jako v jiných space operách něco stane, co vás baví a je tam nějáké akce a drama, aby se po čase opět vrátila do zajetých kolejí. Stejně jako u Fantasy nemám rád "rozpoznatelné předlohy a neoriginalitu" u Sci-fi mi to vadí stejně tak.