Oheň přehled

Oheň
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/217699/mid_ohen-217699.jpg 4 97 97

Čistý série

< 3. díl

Po otcově smrti se Partridge ujímá vlády v Dómu, jednom z posledních útočišť v jinak zničené pustině, jíž se Země stala. Původně si mladý muž předsevzal, že Čistým odhalí všechny otcovy lži, svrhne nelítostný řád Dómu a sjednotí jeho obyvatele se znetvořenými nešťastníky žijícími za jeho silnými zdmi. Jenomže s ohromnou mocí, kterou má nyní v rukou, je vše mnohem složitější a potenciálně nebezpečnější, než si kdy vůbec dokázal představit. Skupina přeživších se vydává na mimořádně náročnou cestu k Dómu. Pressia získala klíč ke spáse, a když se jí podaří ho dopravit až do Dómu, nešťastníci se snad vyléčí a všechny hrůzy se již stanou minulostí. Jenomže Bradwell tak snadno odpouštět nedokáže a navzdory Pressiiným prosbám je odhodlán zničit Dóm a potrestat jeho obyvatele za to, že se podíleli na zkáze okolního světa. Bývalý vůdce rebelů El Capitan stojí na Pressiině straně a chce zachránit tolik lidských životů, kolik to jen půjde, ale je pro něj mimořádně náročné se vypořádat se svou temnou minulostí plnou násilí. Bývalí spojenci a přátelé se stávají možnými nepřáteli na život a na smrt - a osud světa je nejistější než kdy dřív. Zřítí se lidstvo do záhuby? Nebo z všudypřítomného popela přece jenom vyvstane nový svět?... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Jota

Burn, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Oheň. Přihlašte se a napište ho.

marina4088
07.07.2020 2 z 5

(SPOILER) Poslední díl z trilogie a za mě rozhodně nejhorší. Totálně nesmyslné chování hlavního hrdiny Patridge, který v minulých dvou knihách byl jeden z nejlepších hrdinů se stává nějakým individuem, jeho rozhodnutí jsou totálně nesmyslná a rozhodně ne dostatečně vyspělá na to, aby řídil Dóm. Naopak se mi líbil vývoj Lydy, díky které to šlo aspoň trochu číst, ikdyz ke konci už to taky nebylo ono. A když jsme u toho konce, co to bylo za hrozný konec? Celou dobu vás knihu napíná, že bude nějaký boj, něco zajímavého. A autorka se rozhodne to v nejlepším doslova utnout a zakončit knihu otázkou, na kterou nemůže nikdo odpovědět, protože na ní nikdo nedal odpovědi. Takže závěrem tenhle knihy je to, že nevíme vůbec nic, nevíme, co bude s hrdiny a jediné co víme je to, že Bradwell umřel kvůli ničemu, bezdůvodně. Achjo. Třetí díl knížky mě zklamal, opravdu hodně a celou tuhle sérii zakončila nejhůř co mohla. Autorka se očividně zamotala v příběhu a z originálního příběhu se stala patlanice nesmyslného. 2,5 hvězdy

denniys
22.12.2018 2 z 5

Poslední díl této série byl ještě horší než předchozí dva! Absolutně jsem nepochopila chování hlavního hrdiny Partridge,jeho nesmyslné rozhodování a celkově závěr knihy byl jeden velký urychlený nesmysl! Konec příběhu se odehraje na pěti stránkách..zatím nejhorší série,kterou jsem kdy četla..

Sarah11
23.04.2018 3 z 5

Mně to zase jako takový propadák nepřišlo, první díl je na tom dle mého názoru podstatně hůř. Vlastně by mě to i docela bavilo, nebýt kapitol z pohledu Partridge, které byly zdaleka nejnudnější a nepřinesly mi nic zajímavého ani nového a kterých bylo bohužel nejvíc.
Postavy konečně trochu dospěly, už to nebylo maminka sem a maminka tam, což jsem vítala s nadšením, a začaly se nějakým způsobem vyvíjet. Moc se mi líbil vývoj Lydy, naopak Partridge, který byl jedním z mála, kteří mi v předchozích dílech tolik nelezli na nervy, mě vážně zklamal, ten jeho vývoj mi přišel trošku zvláštní po tom všem.
A ten konec? Já bych pochopila, kdyby ho autorka nechala otevřený, pochopila bych, kdyby to nebyl happyend, protože tohle by snad ani happyendem skončit nemohlo, ale štve mě, že celou sérii o něco jde a celý poslední díl v podstatě čekáte na nějaké vyvrcholení, finální bitvu a autorka to prostě natahuje a natahuje a když konečně na onu finální bitvu dojde, tak to usekne v tom nejlepším.
Za mě je bohužel celá série spíše zklamáním, čekala jsem více. Autorka určitě přinesla do této literatury zase něco nového, o tom není pochyb, ale příště už se na nálepku s nápisem "pro fanoušky Hunger Games" nachytat nenechám.

Kniha Oheň v seznamech