Oheň přehled
Julianna Baggott
Po otcově smrti se Partridge ujímá vlády v Dómu, jednom z posledních útočišť v jinak zničené pustině, jíž se Země stala. Původně si mladý muž předsevzal, že Čistým odhalí všechny otcovy lži, svrhne nelítostný řád Dómu a sjednotí jeho obyvatele se znetvořenými nešťastníky žijícími za jeho silnými zdmi. Jenomže s ohromnou mocí, kterou má nyní v rukou, je vše mnohem složitější a potenciálně nebezpečnější, než si kdy vůbec dokázal představit. Skupina přeživších se vydává na mimořádně náročnou cestu k Dómu. Pressia získala klíč ke spáse, a když se jí podaří ho dopravit až do Dómu, nešťastníci se snad vyléčí a všechny hrůzy se již stanou minulostí. Jenomže Bradwell tak snadno odpouštět nedokáže a navzdory Pressiiným prosbám je odhodlán zničit Dóm a potrestat jeho obyvatele za to, že se podíleli na zkáze okolního světa. Bývalý vůdce rebelů El Capitan stojí na Pressiině straně a chce zachránit tolik lidských životů, kolik to jen půjde, ale je pro něj mimořádně náročné se vypořádat se svou temnou minulostí plnou násilí. Bývalí spojenci a přátelé se stávají možnými nepřáteli na život a na smrt - a osud světa je nejistější než kdy dřív. Zřítí se lidstvo do záhuby? Nebo z všudypřítomného popela přece jenom vyvstane nový svět?... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2016 , JotaOriginální název:
Burn, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Oheň. Přihlašte se a napište ho.
Poslední díl této série byl ještě horší než předchozí dva! Absolutně jsem nepochopila chování hlavního hrdiny Partridge,jeho nesmyslné rozhodování a celkově závěr knihy byl jeden velký urychlený nesmysl! Konec příběhu se odehraje na pěti stránkách..zatím nejhorší série,kterou jsem kdy četla..
Mně to zase jako takový propadák nepřišlo, první díl je na tom dle mého názoru podstatně hůř. Vlastně by mě to i docela bavilo, nebýt kapitol z pohledu Partridge, které byly zdaleka nejnudnější a nepřinesly mi nic zajímavého ani nového a kterých bylo bohužel nejvíc.
Postavy konečně trochu dospěly, už to nebylo maminka sem a maminka tam, což jsem vítala s nadšením, a začaly se nějakým způsobem vyvíjet. Moc se mi líbil vývoj Lydy, naopak Partridge, který byl jedním z mála, kteří mi v předchozích dílech tolik nelezli na nervy, mě vážně zklamal, ten jeho vývoj mi přišel trošku zvláštní po tom všem.
A ten konec? Já bych pochopila, kdyby ho autorka nechala otevřený, pochopila bych, kdyby to nebyl happyend, protože tohle by snad ani happyendem skončit nemohlo, ale štve mě, že celou sérii o něco jde a celý poslední díl v podstatě čekáte na nějaké vyvrcholení, finální bitvu a autorka to prostě natahuje a natahuje a když konečně na onu finální bitvu dojde, tak to usekne v tom nejlepším.
Za mě je bohužel celá série spíše zklamáním, čekala jsem více. Autorka určitě přinesla do této literatury zase něco nového, o tom není pochyb, ale příště už se na nálepku s nápisem "pro fanoušky Hunger Games" nachytat nenechám.
Kniha Oheň v seznamech
antiutopie, dystopie, kakotopie láska boj o přežití mutanti pro dospívající mládež (young adult) postapokalyptická sci-fiAutorovy další knížky
2014 | Čistý |
2013 | Láska v Provenci |
2012 | Krasojezdkyně/ Tichý muž/ Dům v Provenci |
2015 | Splynutí |
2016 | Oheň |
(SPOILER) Poslední díl z trilogie a za mě rozhodně nejhorší. Totálně nesmyslné chování hlavního hrdiny Patridge, který v minulých dvou knihách byl jeden z nejlepších hrdinů se stává nějakým individuem, jeho rozhodnutí jsou totálně nesmyslná a rozhodně ne dostatečně vyspělá na to, aby řídil Dóm. Naopak se mi líbil vývoj Lydy, díky které to šlo aspoň trochu číst, ikdyz ke konci už to taky nebylo ono. A když jsme u toho konce, co to bylo za hrozný konec? Celou dobu vás knihu napíná, že bude nějaký boj, něco zajímavého. A autorka se rozhodne to v nejlepším doslova utnout a zakončit knihu otázkou, na kterou nemůže nikdo odpovědět, protože na ní nikdo nedal odpovědi. Takže závěrem tenhle knihy je to, že nevíme vůbec nic, nevíme, co bude s hrdiny a jediné co víme je to, že Bradwell umřel kvůli ničemu, bezdůvodně. Achjo. Třetí díl knížky mě zklamal, opravdu hodně a celou tuhle sérii zakončila nejhůř co mohla. Autorka se očividně zamotala v příběhu a z originálního příběhu se stala patlanice nesmyslného. 2,5 hvězdy