Čítanka 6 učebnice pro základní školy a víceletá gymnázia přehled

Čítanka 6 učebnice pro základní školy a víceletá gymnázia
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/553106/bmid_citanka-6-ucebnice-pro-zakladni-skoly-a-viceleta-gymnaz.jpg 5 1 1

Čítanky nové generace jsou zcela novou učebnicovou řadou. Zohledňují moderní trendy ve výuce literární výchovy a přihlížejí k podnětům a požadavkům učitelů, kteří užívají původní učebnicovou řadu. V čítankách nové generace najdete: -propojení a integraci jazykové a literární složky předmětu -důraz na komunikační pojetí vzdělávání a rozvoj čtenářské gramotnosti -kombinaci tematického (6. a 7. ročník) a chronologického přístupu (8. a 9. ročník) -texty přiměřeného rozsahu, vhodné pro práci v hodině -výběr několika textů ke každému tématu -různorodé texty literární i neliterární -stručné výklady, definice literárních pojmů a medailonky autorů -otázky a úkoly trojí úrovně: úzce vázané na úryvky, zaměřené na hledání širších souvislostí, orientované na mezipředmětové vazby -přehledné shrnutí celého tématu na konci každé kapitoly.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čítanka 6 učebnice pro základní školy a víceletá gymnázia. Přihlašte se a napište ho.

Venezia
31.12.2024 5 z 5

Neviem, či si českí žiaci a ich rodičia uvedomujú, aké majú šťastie, že majú takéto čítanky. Knihy sú nielen pekne urobené graficky, ale obsahujú aj veľa rôznorodých tipov na čítanie, a je veru z čoho vyberať. My na Slovensku takéto šťastie nemáme, bez urážky. Ukážky sú krátke, témy zaujímavé, páčia sa mi krátke medailóny o autoroch aj obrázky obálok kníh. Vďaka týmto Čítankam som si obohatila nielen domácu knižnicu.
PS1: Škoda, že v Čitankach nie je aspoň pár tipov na slovenskú literatúru, trebárs aj za kapitolou, veď sme boli tak dlho spolu, a objektívne môžem povedať, že v našej literatúre pre deti a mládež sa nájde veľa dobrých kníh.
PS2: K pracovným zošitom a príručkám pre učiteľa sa nemôžem vyjadriť.
Moje naj : Noc na Karlštejně, Jak je dúležité míti Filipa, Tři muži ve člunu, Calvin a Hobbes, Pipi Dlouhá Pančucha, Lassie se vrací, Bella a Sebastián, Knihy džunglí, Kytice, Svatý Xaverius, Harry Potter, Strašidlo cantervillské, Hraničářúv učeň, Saturnin, Hrdý Budžes, Julie mezi slovy, Bylo nás pět, Malé ženy.

Kniha Čítanka 6 učebnice pro základní školy a víceletá gymnázia v seznamech