Cityboy přehled

Cityboy https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35050/mid_cityboy-ZfE-35050.jpg 4 83 83

Román Cityboy anglického spisovatele Gerainta Andersona (nar. 1972) je fascinujícím a unikátním svědectvím o každodenním životě v nepřetržitě tepajícím srdci finančního světa, poháněném adrenalinem obrovských peněz, intrik, sexu, drog a alkoholu. Srdce, které málem zastavil infarkt nedávné finančí krize. V Andresenově knize najdete krom jiného odpovědi na otázky, kdo za ní stál a kdo na ní nejvíc vydělal. A také na to, jak neuvěřitelně rychle zbohatnout, pokud jste ochotni, stejně jako Steve Jones, prodat svou duši ďáblu. Steve Jones se stal makléřem v londýnské City téměř omylem. Vydělává v přepočtu kolem 15 miliónů korun ročně (“každý prodáváme svou duši ďáblu a já se rozhodl, že tu svou prodám pořádně draze”), ale daň, kterou za to platí vyčerpávajícím životním stylem ho přivede na hranici nervového zhroucení. Když se rozhodne své výnosné zaměstnání opustit a napsat knihu o nekalých praktikách, kterých byl svědkem, ví že poruší nepsaný kód mlčenlivosti londýnské City a spálí za sebou jednou provždy mosty.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Millennium Publishing
Originální název:

Cityboy - Beer and Loathing in the Square Mile , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cityboy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

Christeene
05.02.2023 2 z 5

Osobne nesdilim to nadseni vetsiny recenzentu zde. Nevim, zda to bylo prekladem, ale cela kniha se strasne vlekla. Zadny wow moment se u me tedy nekonal. Posledni stranky jsem uz spis protrpela, nez ze bych si cteni nejak uzila. V knize je nejaky popis toho, jak to chodilo v City, ale rikam, k sednuti na zadek je to dost malo a popsane dost nezazivne.

yettojedno
28.03.2019 4 z 5

Trošku na efekt, ale četlo se to dobře.


mike_morphine
22.10.2017 5 z 5

Jedna z mých nejoblíbenějších knížek vůbec. Občas si říkáte, že ten Geraint musí hrozně přikreslovat, že to už přeci není možné, aby se to skutečně někdy stalo. Ale nakonec jsem tu otázku pustil z hlavy a prostě se bavil.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Cityboy v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených117x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených4x
v Knihotéce34x
v Chystám se číst33x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Geraint Anderson
anglická, 1972
2010  74%Cityboy
2011  73%Prostě byznys